Gauneři

84%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
"Film na nezaujal. Čiže ho nedopozerám." Týmito slovami by som zhrnul prvú polku filmu (Ňou sa zaoberať nebudem.) ktorej by som dal tak 50% ale druhá polka..... To už je niečo iné. Po asi 40 minutách sa film začína rozbiehať a začína sa ukazovať typický image Quentina Tarantina. Zvraty. Krv. Brutalita. Vulgarizmy. Nezvyčajný koniec. Zaujímavé fázovanie. Kameá. To všetko je vyzitkou dobrej Tarantinovky ,ktorý tento film je. No i keď bol film vo výsledlu dobrý, (druhý pokus na dopozeranie sa vydaril ) nemôžem sa zbaviť prvej polky filmu ,ktorá ma nezaujala. Film nemôžem odporúčiť s čistým svedomím na 5* takže som nútený mu udeliť 4* (v percentách asi tak 80%). Film je i tak stokrát lepší ako iný Tarantinov "skvost" Auto Zabiják :D
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
10
Na celovečerní debut sakra dobrá práce. Tarantino už tenkrát měl nakoukáno a prakticky v jediném filmu definoval svůj trademark, kterého se drží do teď. Záběry z auta? Máme. Dlouhé dialogy? Máme. Skoky časem? Máme. Skvělí herci. Jasný. Gauneři v porovnání s dalšími jeho filmy kvalitativně prohrávají, ale jako výkop dveří do pole filmografie udělal film medvědí službu gangsterkám a to jak těm americkým, tak těm hongkongským.
Arthur Logoff
Arthur Logoff
7 771 bodů
8
Já nevím. Trochu mě ovlivnil názor všech intoušů, že Tarantino je super režisér, a že všechno co natočí je úžasné. Mám rád Steva Buscemiho i Harvey Keitela, vlastně hráli všichni dobře. Ale film je rozvleklý a tak ukecaný, snad jako těch zmiňovaných Osm hrozných.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
První Tarantino...DOBRÝ, ale ne super.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
6
"Tohle budou vaše jména. Pan Hnědý, pan Bílý, pan Světlý, pan Modrý, pan Oranžový a pan Růžový." - "Proč jsem já pan Růžový?" - "Protože seš buzna! Jasný?" - "Proč si nemůžeme vybrat barvy sami?" - "V žádným případě. Ani náhodou. Jednou jsem to zkusil. Nefunguje to. Máš pak pět chlapů, co se hádaj, kdo bude pan Černý." První film mistra Tarantina, o gangsterech, kteří vyloupí klenotnictví. Celé se to odehrává ve velké hale. Celý film je tedy jedna velká scéná, která je občas proložená scénami, které ukazují, jak to začalo. Quentin Tarantino je borec, ale tohle se mu nepovedlo. Není tam žádná akce a vesměs se tam jenom brblá. Jedno uřízlé ucho mne nepřiměje k tomu, abych zvýšil hodnocení. - 60%.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Další kultovní záležitost z nepředvídatelné dílny maestra Quentina Tarantina. Barevně rozlišení Gauneři předvádějí neskutečně dokonalé a mnohdy i vtipné dialogy, které jsou naprosto ojedinělé. Nechci vypadat, že tady kopíruju něčí komentář, ale ten scénář, TEN SCÉNÁŘ, boží.
mojmir.sedlacek
6 046 bodů
10
Počátkem 90. let filmový svět naplno objevil génia Quentina Tarantina a kinematografie už nikdy neměla být stejná. Mistr pastiše začal ke zděšení publika i kritiků servírovat znepokojivě násilné výjevy, od nichž nelze ani dnes odtrhnout zrak. Více zde.
Toren
Toren
5 165 bodů
10
9/10. Tarantino je skvěloun. A já zjišťuji, že čím méně prostoru a menší zápletku má, tím víc ho žeru. Kdo jiný dokáže napsat scénu, ve které máte čtyřminutovou argumentaci toho, proč nedávat servírkám dýško? Ta hravost, styl a surovost je nezaměnitelná. Ale to, jak "ne"dořešil situaci s Mr. Blue mu neodpustím!
kubas369
4 086 bodů
8
Takhle se má začínat jedna velká kariera.
bidlobox
3 802 bodů
8
Když se řekne Quentin Tarantino, vybaví se jistě každému jeho nejznámější a nejúspěšnější film Pulp Fiction. Nebo třeba oba díly Kill Billa. Spojují je potoky krve, kultovní hlášky, notná dávka černého humoru, syrová atmosféra, skvělá hudba, a samozřejmě nezaměnitelný rukopis Q. Tarantina, plný dějových zvratů a flashbacků. Takoví jsou i Gauneři!