Věc

84%

Komentáře a recenze 45

Dle počtu bodů
CarnTheSlayer
CarnTheSlayer
877 bodů
10
Člověk by řekl, že když se mi nelíbí Vetřelec, tak se mi nebude líbit i Věc, jenže světě div se, mně se ten film líbí a sedne mi víc než Vetřelec (který je pouhá pohádka pro děti oproti tomuhle, jak již napsal PKD). Naprosto geniální film. Asi tak před rokem jsem viděl anime seriál Parasyte a ten má s tímto filmem společné téma a je v něm skvěle zpracované, takže koho "věci" z vesmíru zajímají, tak těm bych Parasyte rozhodně doporučil. A i tento film, pokud jste ho ještě neviděli. :)
Wekrot
Wekrot
783 bodů
8
Jeden z prvých horrorov aké som kedy videl ale jednoznačne jeden z mojich najobľúbenejších.Proste skvelá atmosféra,skvelý režisér a skvelý nápad.
mikewin
mikewin
569 bodů
9.5
Po prvním shlédnutí tohoto filmu jsem byl docela dobře vyjukaný. Opravdu se povedlo vnutit divákovi myšlenku na něco nepozemského, co nedokážeme vlastním rozumem postihnout. A navíc nebylo ani na konci jasné, o co vlastně jde. Na tehdejší dobu opravdu superfilm nabízející možnosti dalšího vývoje věcí. Kurt Russell je od tohoto filmu hercem, na kterého se v kině vždycky těším.
Pasadenka
Pasadenka
560 bodů
10
Věc je pro mne dokonalá kombinace režiséra a skladatele s osmdesátkovou atmosférou. Společně se spojením ledové Antarktidy se jedná o dokonalou kombinaci. Ano, má to své objektivní nedostatky a je to již docela staré, ale když se sepnou hned tři důležité věci, nemohu jinak, než subjektivních 10. Patří mezi mé nejoblíbenější filmy. 💕💞💕
  • věc
  • nic
Llucinka
411 bodů
8
Zlatý osmumdesátky. Silné příběhy a nepředstavitelná monstra tu byla odjakživa. Zde ale musím zatleskat, protože i přes nedokonalé triky a kostýmy vás tenhle nechutný horor parádně vyděsí a hlavně skvěle pracuje s paranoiou, kdy nevěříte nikomu kolem sebe, ani vlastnímu psu.
zdenda-subrt
214 bodů
9
U tohoto filmu mě hodně mrazilo. Atmosféra parádní. Tohle se Carpenterovi sakra povedlo!
Ferlovsky
Ferlovsky
201 bodů
8
Super atmosféra filmu. Sledovat jak si postupně přestávají věřit až je to téměř každý sám za sebe. Prostě 80tkova klasika která neomrzí.
  • Vlasy Kurta Russella
  • ostatní postavy jsou nevýrazné
Kebabkony
Kebabkony
106 bodů
10
Mám hodinu po dokoukání a vůbec nechápu, jak jsem si tento snímek mohl nechat ujít, protože je to snad nejlepší horor, co jsem kdy viděl. Samotná VĚC je zde zpracovaná naprosto nechutně a na svojí dobu to vypadá nehorázně dobře. Dokonce i v roce 2023 to působí víc strašidelně než většina hororů. Atmosféra v tomto filmu je neuvěřitelná a krásně je zde vybudovaný pocit, že nikomu se nedá věřit. Hudba tomu všemu dodává ještě lepší zážitek. Tohle prostě nemá chybu a chci to vidět už znova.
Matyesak
Matyesak
96 bodů
10
Za mě zcela nestárnoucí kinematografický skvost. Carpenter dokázal ve Věci vyděsit úplně každého. Skvělé praktické efekty, fenomenální herecké výkony i výprava. To vše ve zžírající a mrazivé atmosféře, kde si nikdo nemůže být jistý, zda není ona Věc. Jeden z nejlepších hororů vůbec.
martin-marecek
3 bodů
Zajisté.Na tehdejší dobu výborné efekty a hudba geniálně jednoduchá.