Šeptej

69%
Šeptej
Hrdinkou je šestnáctiletá dívka z malého městečka, která uteče z domova, aby poznala svět. Prožije několik neobyčejných dnů ve víru velkoměsta, které jí přinesou okouzlení i poznání složitosti citových vztahů.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 529 bodů
10
Jediný český generační snímek, který má charisma a ohromný pud. A nejen to. I ohromnou odvahu. Nezávislý klubový život, jaký jsem hrdinům tohoto příběhu až záviděl, se tu prezentuje neskutečně realisticky. Jistá naivita a hlavně radost ze života je to zásadní, co je tak přitažlivé. I na svoji dobu je velice odvážná prezentace homosexuality a homosexuální prostituce. Je to tu zvýrazněno opravdu natvrdo, což do té doby v českém filmu bylo dosti neobvyklé. Příběh doprovází hudba Jana P. Muchova a skladby od Colorfaktory, Hypnotixu a hlavně od Wubble U. Beaty oné skladby budou v uších znít ještě hodně dlouho po skončení filmu. Tedy pouze u klubera. Tatiana Vilhelmová zahrála 16. letou naivku velice přesvědčivě. Tápe životem, uteče z domova, ale potká nově kamarády a poznává také jinou stránku svého mladého života. Nezvyklý snímek pochopitelně neosloví každého a to už kvůli rozdílné orientaci k životu, hudbě a vúbec k celé věci jako takové. Pro mě rozhodně dílo, které má svoji tvář a kterou vůbec neskrývá. A je to dobře.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
4
Chudák Anna. Zdrhne z domova, aby poznala svět a... narazí na takovou tlupu nezajímavých pozérů. Že to jsou neherci je až moc vidět (Ondříček není Forman aby s nimi uměl tak mistrovsky pracovat), příběh je dost o ničem a hudba Colorfactory mi lezla na nervy už kdysi. 4/10
Fingon
16 896 bodů
8
70% Příjemný malý filmík. Nic jsem od něj nečekal a přesto mě celkem potěšil.

Dodatečné informace

Původní název:
Šeptej (více)
  • Česká republika Šeptej
  • Česká republika Whisper
Premiéra v ČR:
3. 10. 1996
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch