Sedmero krkavců

61%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
5.5
Jedno z četných českých zpracování tradiční pohádky bratří Grimmů - a přes hvězdnou sestavu zvláště záporných postav (Rosner, Chýlková) působí poměrně ploše (i když ono odporovat něčemu tak zavilému jako je Chýlková ve své roli královské sestry Milady je takřka nemožné - přesto je Michal Dlouhý až nepochopitelně bezvládný). I přes milou tvář je slovenská herečka Mária Podhradská v roli Bohdanky nevýrazná (stojí za to srovnat s Marthou Issovou v adaptaci Alice Nellis - to je jiná káva!). Zajímavostí této brněnské inscenace je obsazení tehdy se rodící sestavy dnes hvězdného muzikálového ansámblu Městského divadla Brno (Ondříček, Gazdík, Kantor, Kobrová, Gazdíková) do rolí bratří a služebnictva.
Pete69
Pete69
30 208 bodů
6.5
Slušné zpracování Sedmera krkavců, to nejnovější zpracování s Marthou Issovou se mi líbí o dost více. Jana Hlaváčová zahrála skvěle a musí přiznat, že mi na obrazovkách chybí. Klasická pohádka vhodná na nudné odpoledne, která neomrzí a dá se na ní dívat opakovaně.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Přátelé a dámy nenechte se mýlit, tohle je výborná pohádka v duchu bratří Grimů a severských pohádek a opravdu se mi vryla do paměti od dětství, protože takových těch přeslazených dětských slátanin vidíte mnoho, ale kráska a zvíře jako opeřený velký pták a Sedmero krkavců jsou jen jedni. Chýlková je výborná a skvěle oháklá a Boris Rösner jako chrt exceluje - bez těch dvou by to nebylo ono.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 021 bodů
9
Na tuhle pohádku bych se dívala stále. Úžasná hudba Petra Hapky, dokreslující skvěle ponurou atmosféru, krásná slovenská herečka Mária Podhradská, perfektní Boris Rösner v roli Chrta. Exceluje také Ivana Chýlková v záporné roli Milady. Krásná a zajímavá pohádka!
bidlobox
3 802 bodů
6.5
Pesimistická pohádka, kterou na Vánoce rozhodně mít nemusím.
Renfield
Renfield
2 813 bodů
6
Tak trochu jiná pohádka, ze které si od malička pamatuji především scény s Chrtem. Ani po opětovném zhlédnutí zklamání nepřišlo, líbí se mi ta ponurá atmosféra, která panuje po většinu filmu. Líbí se mi místa, která filmaři vybrali na natáčení, onu atmosféru pomáhají dotvářet. Taktéž se mi líbí hudba Petra Hapky. Z herců vyčnívají především představitelé zla Boris Rösner a Ivana Chýlková. Uvedení na Štědrý večer mě nijak netrápí, proč ne? Však to skončí pohádkově.
Evah
Evah
2 169 bodů
8
Tato pohádka je zpracována velmi temně a určitá pasáž je na mě doteď dost drsná, avšak přesto jsem z nějakého důvodu měla tuto pohádku ráda a mám ji doteď. Hrozně se mi líbí oběť Bohdanky, která v posledním okamžiku vykřikne na bratry, že svoji úlohu splnila, z té scény mě mrazí a miluju ji.
barborasalome
barborasalome
522 bodů
5.5
Viděla jsem to jednou, když mi bylo deset let na Vánoce a trauma jsem z toho měla dlouhou dobu. Uznávám, že Boris Rösner a Ivana Chýlková jsou vynikající.