Sedmero krkavců

61%
Sedmero krkavců
Plakát traileru

Dramatický pohádkový příběh o statečné Bohunce, která podstoupila nejtěžší zkoušky, aby vysvobodila svých sedm bratrů ze zakletí v havrany.




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
5.5
Jedno z četných českých zpracování tradiční pohádky bratří Grimmů - a přes hvězdnou sestavu zvláště záporných postav (Rosner, Chýlková) působí poměrně ploše (i když ono odporovat něčemu tak zavilému jako je Chýlková ve své roli královské sestry Milady je takřka nemožné - přesto je Michal Dlouhý až nepochopitelně bezvládný). I přes milou tvář je slovenská herečka Mária Podhradská v roli Bohdanky nevýrazná (stojí za to srovnat s Marthou Issovou v adaptaci Alice Nellis - to je jiná káva!). Zajímavostí této brněnské inscenace je obsazení tehdy se rodící sestavy dnes hvězdného muzikálového ansámblu Městského divadla Brno (Ondříček, Gazdík, Kantor, Kobrová, Gazdíková) do rolí bratří a služebnictva.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Slušné zpracování Sedmera krkavců, to nejnovější zpracování s Marthou Issovou se mi líbí o dost více. Jana Hlaváčová zahrála skvěle a musí přiznat, že mi na obrazovkách chybí. Klasická pohádka vhodná na nudné odpoledne, která neomrzí a dá se na ní dívat opakovaně.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Přátelé a dámy nenechte se mýlit, tohle je výborná pohádka v duchu bratří Grimů a severských pohádek a opravdu se mi vryla do paměti od dětství, protože takových těch přeslazených dětských slátanin vidíte mnoho, ale kráska a zvíře jako opeřený velký pták a Sedmero krkavců jsou jen jedni. Chýlková je výborná a skvěle oháklá a Boris Rösner jako chrt exceluje - bez těch dvou by to nebylo ono.

Dodatečné informace

Původní název:
Sedmero krkavců (více)
  • Česká republika Sedmero krkavců
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné