Řím

83%
Řím
Rok 52 před Kristem. Čtyři sta let po založení republiky je Řím nejmocnějším městem světa. Kosmopolitní metropole s miliónem obyvatel tvoří srdce obrovského impéria. Republika založená na principech sdílené moci a nelítostné individuální soutěživosti nikdy nedovolí jedinému muži získat absolutní moc. Avšak nyní se otřásají samotné základy těchto principů, podryté korupcí a nesváry. Po osmi letech válčení se dva vojáci Lucius Vorenus a Titus Pullo bezděčně ocitají ve víru událostí, které ovlivní dějiny celého Říma. Láska a zrada, vládci a otroci, muži a jejich ženy. Seriálové drama ŘÍM zachycuje bouřlivou éru mezi zánikem republiky a zrozením impéria.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
10
První série - 90% Druhá série - 80% Výborný seriál, který je možná maličko strojený, ale jinak má jen malou konkurenci. První série je naprosto perfektní.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
6
Koukám na dobrej seriál a koukám, že tenkrát bylo všechno mnohem jednodušší. Někdo tě nasral, tak to schytal. Akorát mám dojem, že politici začli být hajzlové už tenkrát a ti dnešní se od nich učili. Jo, sem tam v tom vidim klasicky seriálovy nedostatky, ale stejně mě to bavilo. Mohlo se to víc držet skutečnosti a necpat nám vymyšlenou historii. Proč někdo točí seriál, kterej je podle pravdy jenom napůl? Mohlo být víc explicitního sexu a krve, ale tohle neni Spartakus, že. Krváky a masakry někdy docela digitální, škoda. Na konci první série mi trochu chyběla hláška "I ty, Brute?", ale to nevadi. Herci v hlavních rolích se mi libili, horší to někdy bylo s jejich pohnutkama a chováním. Jinak ale spíš dobry, než blby... Druhá série mě už tak nebaví. Oktaviánův přerod v novyho Césara změnou herce - tím to solidně zabili, jako že to bylo trapny. Samotnej herec byl mnohem lepší, než ten mladíček před ním. Intrikánka Atia už je mi krajně nesympatická, né svým chováním postavy, ale vzhledem a dabingem... a vlastně i tou svou rolí, když má prsty ve všem. Začinám se u toho nudit... Už su tou starou dobou docela znuděnej, je toho najednou nějak moc. Ale Markus Antonius a jeho pouť k moci a bezmoci mě držela v zaujetí, takže jsem to zdárně dokoukal a su rád. Nakonec se mi to totiž docela libilo.
ZkuKol
12 290 bodů
6
Je mi líto, ale přijde mit o jako něco mezi Dallasem a Západním křídlem v antických kulisách. Ano snímání je o něco lepší a není to točené neustále ve studiu, ale dech mi to nikterak nevytrhlo... 60%

Dodatečné informace

Původní název:
Rome (více)
  • Velká Británie Řím
  • Velká Británie Rome
  • Velká Británie Rím
  • Velká Británie Rom
  • Velká Británie Roma
  • Velká Británie Róma
  • Velká Británie Romi
  • Velká Británie Rooma
  • Velká Británie Rzym
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
18 mil. USD
Tržby:
538,4 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Řím je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch