Alenka v říši divů

74%

Komentáře a recenze 54

Dle počtu bodů
saboter
saboter
3 564 bodů
7.5
Skvělé efekty a zpracování říše divů však kromě skvělého Deppa nic moc čekal jsem více film je určen hlavně pro děti.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7.5
Čekal jsem větší zážitek. Burton je opravdový megaloman. Z továrny na obyčejnou Milku vytvoří novou dimenzi. Zde si Burton vytvořil svou vlastní říši divů a svou vlastní Pandoru. Depp mě ve své roli docela uchvátil a Wasikowsa nejdřív působila podrážděně, ale poté hrdinsky. Ve filmu mnoho zcestných situací, které byli buď nudné nebo k ničemu. Nicméně moje celosvětově první seznámení s Alenkou v říši divů, dopadlo téměř s očekáváním dobře. Dá se na to do jistých měr koukat.
sQelle
sQelle
2 814 bodů
10
Pro mě jedno z nejlíp zpracovaných fantasy filmů vůbec. Je to celé krásně barevné, pestré a šílení. Vizuálně se na to dívá krásně, obsazení je skvělé, už jen díky Johnnymu a Heleně.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
10
Nádherná fantasy pohádka. A jak tomu bývá, dobro opět zvítězilo nad zlem. :) Ale myslím si, že pohádka není určena, až pro moc malé děti, kterým jsou například tři roky. Podle mne by se báli a v této pohádce je trochu více pochmurné prostředí než v jiných. Avšak pro trochu větší děti si myslím, že je naprosto skvělá.
Renfield
Renfield
2 641 bodů
5.5
Alenka mnohem lépe než v v říši divů, funguje v říši lidí, tam se totiž ještě vypráví příběh. V říši divů dává Tim Burton přednost efektům, které sice jsou samy o sobě úchvatné, ale je jich příliš. Podobné vizuální orgie zničily nejeden film, divím se, že si to Burton nepohlídal, že vyprávět umí v minulosti dokázal mnohokrát. Zase překvapivě mu tentokrát příliš nepomáhá ani Danny Elfman, jemuž se až příliš zalíbil jeden zprvu velmi dobrý motiv, opakování hold není vždy přínosem. Nejlépe na tom nejsou ani postavy, mimo Alenku a kloboučníka se o nich příliš nedozvíme a tak snad ani nepřekvapí, že právě tito dva zaujmou nejvíce i co se hereckých výkonů týče. Především Johnny Depp hraje dalšího ze své série podivínů fantasticky, ale fajn je i Mia Wasikowska. Celkově ovšem v době vzniku nečekaný průměr, jímž začal Burtonův kvalitativní pád, ze kterého z mrtvých vstal alespoň Frankenweenie.
Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7.5
Nejsem příznivcem pohádek...ale Tom Barton nezklamal - výpravné , oruginální a vtipné
Medúska
Medúska
947 bodů
5.5
Moc barevné, moc umělé. Nikterak oslňující.
gomacabeza
gomacabeza
451 bodů
8
Na otázku jaký tedy nový Burton je, by skvěle mohla odpovědět parafráze citace z Rodriguezova Od soumraku do úsvitu: „Co je v Mexiku? Mexičani….“ Tim dal vzniknout dílu, které rozhodně jeho veleváženou a odbornou i laickou veřejností uznávanou značku nepoškodí. Společně s experty z týmu vizuálních efektů dal vzniknout další typicky Burtonovské (rozuměj strašidelně kouzelné, morbidní, bizardní a temné) krajině, která může mást barvami a svádět ke špatnému pochopení. Očekával jsem vrchol jeho tvorby a na ten si buď ještě počkáme nebo už to proběhlo (Střihoruký Edward?). Všeobecně stejně jako v případě Mirany není ani Burton jednoznačný, lehce uchopitelný a zařaditelný do nějaké pohodlné škatulky. Dokonale nenásilně se vymezil vůči nahraditelným masám a vytvořil tak nezapomenutelný rukopis… Stejně jako Willy Wonka, který naprosto samozřejmě věděl, že k našlehání správné šlehačky je zapotřebí bič, to ví přece každé malé dítě!
mausis
mausis
370 bodů
10
Kdo zná Tima Burtona, ten ví do čeho jde. Film, který jsem slíbila shlédnout s dcerou mne nakonec uchvátil. Příběh vtáhne do děje, postavy jsou kouzelné, barevné, originální(výkon Johnyho Deepa je zbytečné komentovat :)). A spousta ukrytých myšlenek v ději, jako třeba to, že někdy zapomeneme na část svého života a je dobré si vzpomenout, a nebo že je dobré nakonec opustit své bludy, ač nás chrání před bolestnou pravdou...Rozhodně příjemná rodinná podívaná, která si váš zájem zaslouží.