RoboCop

66%

Komentáře a recenze 50

Dle počtu bodů
kubas369
4 086 bodů
8
Nemám moc rád když se veme starý kultovní film, ikdyž pro mě moc né, já Robocopa nikdy moc nežral, a nějaký pošahanec mu chce dát nový kabát. Většinou to končí velikým průserem. V tomhle případě to ještě poměrně jde ale to bude asi tím, že tu starou verzi fakt nežeru.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
6
Na Robocopa bych čekal trochu více akce. To je první a možná taky jediné, co mě vadilo. Ale je to dost podstatná věc, a odvíjí se od toho další věci. Vyzdvihl bych na druhou stranu scénář ruku v ruce s příběhem. Nenudilo to a nenutilo mě to stále přepínat na facebook, kde se stejně nic nedělo, ale někdy prostě musím mít jistotu, aby mi nic neuteklo. "Neznámý" hlavní hrdina nezklamal. Abych to shrnul, jak už jsem podotkl, scházel tomu pořádný náboj v podobě, honiček, střelby, výbuchů a všemožného demolování okolního světa. To k Robocopovi podlé mého tak trochu patří. 60%.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
8.5
Další z výborných remaků posunující staré téma do nového tisíciletí. Téma v tomto případě o to aktuálnější, protože se možnost jeho uskutečnění velmi rychle blíží. Ubyla brutalita, přibylo zamyšlení. Zamyšlení nad etickými problémy, rodinnými a v neposlední řadě mediálními. Jacksonova mediální kampaň mě opravdu nesmírně potěšila a ukazuje divákovi pravou tvář dnešní propagandy. A výrok "iluze svobodné vůle" nabývá v dnešní době kosmických a hlavně reálných rozměrů.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
6
Spíše mírně nadprůměrný sci-fi, které mělo mnohem větší potenciál, který viděli pánové Gary Oldman, Michael Keaton i Samuel L. Jackson. Film je plný efektů a akce, přesto zde podle mě něco chybí.
Ombak_Penari
2 764 bodů
7
Velmi zdařilá a perfektně gradující akční scifi. Joel Kinnaman mě sice v hlavní roli zrovna nepřesvědčil, ale když Robocop zaklopil hledí, tak to bylo stejně úplně jedno. Ve vedlejších rolích naopak skvěle demagogický S. L. Jackson, sympaťák Gary Oldman a v neposlední řadě záporák Michael Keaton, který ale celý film výborně zahrává sympatického šéfa. Filmu by se asi dalo leccos vytknout, filmová revoluce se opravdu nekoná, ale jako akční scifi jednohubka to funguje naprosto dokonale. Je to film, který nemá žádné velké ambice a hlubší myšlenky (snad krom strefování se do americké nadutosti a sebestřednosti) a jeho jedinou snahou je dobře pobavit.
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
9.5
Jak se Samuel L. Jackson na úvod snímku ptá "Why is America so robophobic?," musím se i já na začátku mého komentáře zeptat: "Why is everyone so remakeophobic?". Jistě, zvláště v poslední době se nám tu vyrojily špatné až zbytečné předělávky. Ale stejně tak můžeme za špatné a zbytečné označit i jiné, rádoby originální snímky. Jako by lidé zapomněli na 3:10 Vlak do Yumy, trilogii o Temném rytíři či Skrytou identitu... Téměř rok ležela má Top 10 oblíbených snímků ladem. A já byla vcelku ráda. Nemusela jsem pracně přemýšlet, který film vymažu, či jestli je tenhle opravdu ten vhodný kandidát. Ale RoboCop jím skutečně je. Již při obsazení mého oblíbence Michaela Keatona bylo jasné, že do kina na něj půjdu, i kdyby jej recenze upalovaly u kůlu jak stoletou čarodějnici. Ale to se (naštěstí) nestalo a nadávky slyšíme (jako již tradičně) od zahořklých konzerv, které snímek ještě ani neviděly. A já mezitím v kině zažívala audiovizuální orgasmus! Tenhle RoboCop rozhodně nežije jen akcí, což mu však přidává velké plus, vzhledem k tomu, že mi u původního díla trocha toho přemýšlení chyběla... Nejlepším překvapením pro mě bylo zachování původní znělky, to jsem nečekala a jednalo se o velmi milé překvapení, u kterého jsem málem vyskočila ze sedačky :) Nejde však o jediný odkaz, který tu režisér fanouškům původního filmu zanechal. Padilhův RoboCop si klade za jasný cíl vytvoření nového snímku za současného uchování elementů (a ctění) Verhoevenova dnes již legendárního originálu. A zvládl to se ctí. Hereckému obsazení též nelze nic vytknout. Můj zbožňovaný Michael Keaton opět dokázal, že umí zahrát cokoli, a my mu to sežereme i s navijákem, a Joel Kinnaman svou roli zvládl na bezchybnou jedničku. Jen Gary Oldman mi připadá, že by se rád zaškatulkoval jako starý dobrák... Co se (tolik omílaného) ratingu týče - žasla jsem nad tím, co do PG-13 (u nás 15) prošlo. Věřím, že snímek slouží jako úvod nové (lepší) trilogie a v pokračování se dočkáme již nefalšované akční jízdy, po které tolik fanoušků bezelstně prahne. Nebuďte předsudkářští idioti, zajděte si do kina a přesvěčte se sami! Za mě solidních 95% (ta věčně se třepající kamera přeci jen nevyvolává zrovna nejlepší dojem). (Viděno: 2D, 2D IMAX, 2D 4DX)
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
8
Původního Robocopa jsem kdysi žral, a byl jsem schopný si ho pouštět několikrát za týden, proto jsem se na remake tak trochu bál podívat, ale nakonec jsem se odhodlal, a musím říct, že moje obavy byly zbytečné. Remake splnil svůj účel, emoce a atmosféra původního filmu, zůstali jakž takž zachovány. Technologicky je film na velmi vysoké úrovni, a herecké výkony také docela šlapou, zejména Gary Oldman je v roli Dr. Nortona výtečný. 4* a doufám že se dočkáme sequelu.
krakenvalo
krakenvalo
1 452 bodů
5
Davám 50% preto lebo ked som bol malý tak robocop som pozeral stale tak som zvedavý ake to bude no robocp 4 ma velmý sklamal a to mislim že nie len mna ale viac ludi tak uvidime
myllyn
myllyn
885 bodů
7.5
27 let od prvního dílu sice už uplynulo ve skutečném světě ale tahle adaptace příběhů napůl člověka a napůl robota-policisty je to pravé ořechové pro 21.století!
majk123
majk123
884 bodů
5
není špatné