Kick-Ass

80%

Komentáře a recenze 71

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8.5
Kick-Ass má tak šíleně zběsilé tempo vyprávění,že jsem to snad ještě u žádného filmu ani neviděl. Než jsem se stihl pořádně rozkoukat,tak bylo po filmu. Vaughn je mistr řemesla a tohle je jeho další mnou vysoce hodnocený počin. Scénář je nabitý k prasknutí hláškami,akcí a výbornými postavami. Tady prostě není co vytknout. Zábavné,brutální a šílené.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
9
Kick-Ass je jedinečný film o "superhrdinech". Nikdo totiž nemá ani superschopnosti, ani supertechniku a přesto celý film funguje a vše do sebe zapadá. Humor je spíše průměrný. To jak Kick-Ass začíná je asi nejvíce směšné. Slabší humor, malá holčička občas působí komicky, za to -10%. Pořád mi ale vychází perfektních 90%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Snad každý měl v nějakém příběhu svůj vzor a chtěl být jako on. U chlapců to jsou filmoví akční hrdinové a komiksoví superhrdinové. A právě s takovou myšlenkou pracuje tento snímek, který je taktéž natočen na základě komiksů znající čtenáři i v Česku. Reálný je i použitý charakter takového zasněného chlapce, neboť svého hrdinu mají převážně ti, kteří jsou ve společnosti soukmenovců spíše k posměchu. A tak tu je nějaký Dave Lizewski, který se jednoho dne rozhodne splnit si svůj sen. Stát se superhrdinou a bojovat proti bezpráví. Komiksoví fanoušci poznají mnoho motivů z mnoha komiksových příběhů, z nichž nejvýraznější je charakterový motiv Spider-mana a podle masky samozřejmě každý pozná vliv Batmana. Co se týče dívky motající se kolem, v tomto případě, Kick-Asse, je to jasné. Mindy Macready, neboli Zabíječka, je v podstatě ztělesněním, nikoho jiného než, Batmanova parťáka Robina. A funguje to. Tvůrci se v žádném případě neodvrátili k lecjaké složitosti a naopak se drželi jednoduchého teenagerovského nadhledu. Stále se jde k věci a zbytečně se odbočuje do zbytečných vedlejších linek. Záležet si dali hlavně na akčních scénách, které si zaslouží jenom chválu. Je poznat vizuální styl tzv. krále akčního filmu John Woo. Takže vlastně není náhoda, že je o něm na začátku zmínka otázkou, jak se jmenoval jeho první film. Snímek by se dal považovat jako film určený pro komiksové fanoušky a pocta komiksům jako takovým. Má ryze popcornový potenciál, svěží uvolněnou atmosféru a poslední dobou nejlepšího padoucha.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Za skvělou zábavu a výbornou akci, která vás vtáhne a nepustí. Kick-Ass je malý zázrak, na který se čekalo. Je to přesně ten závan čerstvého vzduchu, který jsme potřebovali. Pořád to jde o něco líp a doufám, že v druhém dílu se to dotáhne k naprosté dokonalosti. Zatím "jen" perfektní film, kterému sluší přepálené hodnocení.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Matthew Vaughn nedávno ukázal vztyčený prostředníček Hollywoodu svým nebojácným prohlášením a teď mu nakopává prdel filmem, který se stačí stát kultovním, ještě než skončí závěrečné titulky. Po Hvězdném prachu mě tenhle chlap zase dostal a já být 10-ti letá holka, tak chci být aspoň z poloviny tak cool jako Hit-Girl...
Fingon
16 886 bodů
8
70% Zklamání, hodně předvídatelné (i když Morricone a "čechovovská bazuka" potěšily).
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9.5
Bylo to divoké (né však tak divoké jak jsem čekal), drsné hlášky, dost legrace, správně sprosté a dostatečně akční. Vše by se dalo v tomto filmu překousnout až na tu malou holčinu, se kterou házely a třískali o stůl, mlátily pěstí a ona si klidně vstane a jakoby se nic nedělo. To bylo už vážně moc. Celkem povedený film.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Kick-Ass je poměrně slušně zvládnutou podívanou, při které se bude usmívat nad hláškami a slintat nad akčními scénami. Cage nikdy nepůsobil tak drsně, jako zde a Vaughn předvedl ukázkovou režii. Tohle má opravdu vše, co si fanoušek komiksů může jenom přát.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
9
Bomba! Co dodat? Nic! No přeci jen komiks je trochu chmurnější, ale film je film. Na tohle se dá dívat. Aaron Taylor-Johnson je pro mě obrovský překvapení a stejný i Chloë Grace Moretz s Christopherem Mintz-Plassem (kam na ty jména choděj). Strong a Cage taky perfektní.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
NÁÁÁÁŘEZ!