Generation Kill

74%
Generation Kill

Televizní minisérie HBO natočená podle literární předlohy Evana Wrighta - reportéra časopisu Rolling Stone, který jako člen 1. rozvědky námořnictva zaznamenával své zážitky z průběhu první vlny amerického útoku na Bagdád v roce 2003.

Generation Kill je televizní minisérie HBO vycházející z literární předlohy Evana Wrighta z roku 2004, která se zaměřila na prvních čtyřicet dní války v Iráku. Sedm epizod líčí skutečné osudy mladých vojáků a jejich zážitky z předvoje americké invaze, nazvané Operace Svoboda pro Irák, kdy zápolili s nedostatečnou výzbrojí, s nekompetentním vedením důstojníků i s nejasnou bojovou strategií. Ewan Wright se účastnil této válečné operace jako člen 1. rozvědky námořnictva a napsal o jejím průběhu řadu článků pro časopis Rolling Stone.
Seriál těží též ze zážitků dvou vojáků, kteří se této operace osobně zúčastnili - jsou to seržant Eric Kocher a kaprál Jeffrey Carisales, kteří při natáčení působili jako konzultanti. Třetí člen rozvědky, seržant Rudy Reyes, jenž v seriálu vystupuje, hraje sám sebe. V hlavních rolích uvidíme Alexandra Skarsgarda, Jamese Ransoneho, Starka Sandse, Lee Tergersena, Jona Huertase ad.(oficiální text distributora)




Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Generation Kill je vlastně takový sedmihodinový Mariňák(Jarhead). Žádné přehnané střílení bez přebíjení, žádné nesmyslné heroické záchranné akce. Prostě jenom taková ukázka moderního způsobu války. Konec byl možná trochu klišovitý, ale řekl bych že daleko víc převládala ta celková uvědomělost nad "dobře odvedenou prací".
  • Alexander Skarsgård
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Tato sedmidílná minisérie produkovaná HBO Films sleduje osudy jednotky průzkumné čety Amerických mariňáků. Během prvních čtyřiceti dní operace Irácká svoboda. (Americká invaze do Iráku roku 2003). Očima reportéra Rolling Stones, Evana Wrighta. Který se této invaze zúčastnil jako novinářský válečný dopisovatel a roku 2004 své zážitky sepsal v knize. Tato sloužila jako předloha. V některých rolích vojáků můžete vidět skutečné mariňáky kteří se těchto bojů zúčastnily a hrají zde samy sebe. Opravdu surový pohled na současné válečnictví. Na to jak se vojáci museli potýkat s nedostatečnou výzbrojí, výstrojí. Nekompetentním velením důstojníků s celkem nejasnou a neustále se měnící strategií boje.
michal-svarc
90 bodů
9
Dovolím si malé přirovnání....Band of brothers na středním východě.:)))Akorát tady víc zaměřují na denní problémy..válečné scény jsou trochu v pozadí..:))ale podle mě je to jen dobře..Válečných scén už kinematografie zažila hodně..:)) Po shlédnutí všech dílů si říkám ,jak je vůbec možné že se američané dostali vůbec tak daleko..:)))Vždyt to byli jen samé omyly...samé střelby do vlastních řad..stupidní rozkazy shora... Nejvíc se mi líbila postava Icemana..:)))hlavně ta scéna kdy poznal že blížící se konvoj je jen město..:))) Je škoda že to mělo tak málo dílů..zasloužilo by si to ještě jednou tolik Podle mě jeden z nejlepších seriálů vůbec.

Dodatečné informace

Původní název:
Generation Kill (více)
  • USA Generation Kill
  • USA Gyilkos megszállás
Země původu:
USA
Čeština:
Generation Kill je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné