Zkušený scenárista má opět spadeno na špínu Baltimoru. Tvůrce kultovního krimi hitu The Wire chystá pro HBO policejní seriál o korupci

Zkušený scenárista má opět spadeno na špínu Baltimoru. Tvůrce kultovního krimi hitu The Wire chystá pro HBO policejní seriál o korupci
The Wire - Špína Baltimoru (2002) | Home Box Office (HBO)
Toho následně bohatě využil, když pro HBO v roce 2002 začal psát a produkovat realistické krimi drama The Wire - Špína Baltimoru, jeden z nejúspěšnějších a dodnes nejlépe hodnocených seriálů vůbec. A právě k této klasice zřejmě bude mít hodně blízko i jeho nový projekt.
Idris Elba
The Wire - Špína Baltimoru
S Georgem Pelecanosem, s nímž Simon spolupracoval už na Treme a The Deuce, nyní úspěšný autor pro HBO chystá další policejní drama - a opět se bude odehrávat v Baltimoru. Minisérie s názvem We Own This City vznikne podle skutečnými událostmi inspirované stejnojmenné knižní předlohy investigativního novináře Justina Fentona. Odehrávat se bude v roce 2015 a zaměří se na policejní jednotku, která byla povolána, aby pomohla zklidnit vyhrocenou situaci ve městě, které sužuje obrovský počet vražd a nepokoje v ulicích. Členové jednotky však složité situace naopak využijí ve svůj prospěch, aby se tak pořádně (a samozřejmě nezákonně) obohatili.
Zní to skvěle a přesně jako látka právě pro Simona. Zápletka navíc silně připomíná jiný vynikající novodobý krimi seriál - Policejní odznak. Pravděpodobně se tedy (opět) máme na co těšit.