Leaving Las Vegas

77%
Leaving Las Vegas

Americké sugestivní psychologické drama o lásce, alkoholu a zmařeném životě, natočené podle autobiografické předlohy Johna OBriena. Je to hluboký a citlivý příběh osamělého scenáristy Bena, kterého opustila žena a jeho postavení v Hollywoodu je též na vážkách. Ben se snaží zapomenout. Utíká do blyštivého světa Las Vegas a do alkoholu. Atraktivní Sera s ním prožije fantastickou noc a snaží se ho dostat z alkoholické závislosti.




Pete69
Pete69
31 382 bodů
9
Tento film jsem viděl poprvé téměř dvacet let po jeho vzniku a nikdy jsem o něm od nikoho neslyšel... přitom je to taková pecka. Neskutečně toxický film, toxický vztah alkoholika a prostitutky, přitom je to vlastně neskutečná toxická romantika. Parádní výkon Nicolase Cage, krásná a zlobivá Elisabeth Shue.. dojemný příběh s hořkou pachutí.. za mě velká paráda.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
8
Protipól Pretty Woman. Silný příběh, nezaměnitelná atmosféra, výborní herci. Nemohl jsem se zbavit pocitu jisté nucenosti toho všeho, ale jinak výborné.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
8
Love story, jakou jste ještě neviděli. A není to jenom o lásce mezi lidma, ale hlavně o lásce k chlastu. Je škoda, že jsem moc nevěřil tomu, že když vyžral flašku nebo plnou sklenku tvrdýho na ex, tak že byl pak schopnej ještě trochu fungovat. Stejně tak jsem Elizabeth Shue neuvěřil její štětku, na kterou byla podle mě moc krásná. Ale na druhou touto rolí si u mě získala přízeň a stala se mou oblíbenou. Ohledně Nicholase Cage, tohle je podle mě jeho 3. nejlepší role (po Polibku upíra a Zběsilosti v srdci) a alkoholika si fakt vychutnal (toho Oscara dostal myslim zaslouženě). No, co dál... nelíbila se mi tam ta náhodnost setkávání postav - na přechodu a pak na ulici se Sarou, pak když hledala ona jeho, s Yurim v zastavárně, s mafiány u benzinky, s druhou šlapkou v kasínu... Ale zas na druhou stranu taková scéna u bazénu, kde nejdřív chlemtal pivisko z flašky pod vodou (neuvěřitelné!!!) a jak pak rozflákal zádama skleněnej stolek a se zkrvavenýma zádama si bral bumbání, to je scéna nezapomenutelná. Kdysi bych tomuhle asi dal plnej počet, ale teď po letech tomu přece jen něco chybí...

Dodatečné informace

Původní název:
Leaving Las Vegas (více)
  • USA Leaving Las Vegas
  • USA Opustiť Las Vegas
  • USA Via da Las Vegas
Premiéra v ČR:
2. 5. 1996
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
3,6 mil. USD
Tržby:
49,8 mil. USD (celosvětově)

Podobné