Týdenní VOD tipy: Štvanec Kiefer Sutherland, hříšník Boris Becker a cesta do středu Země

Týdenní VOD tipy: Štvanec Kiefer Sutherland, hříšník Boris Becker a cesta do středu Země
Králičí nora | SkyShowtime

Králičí nora

Králičí nora
Králičí nora
73%
režie: Glenn Ficarra , John Requa , SkyShowtime 
Králičí nora
Akční seriál z produkce Paramount+ (u nás uvádí česká pobočka SkyShowtime) sleduje soukromého špionážního agenta Johna Wiera (Kiefer Sutherland), který odhalí plán mocných sil ohrožující demokracii a lidská práva. Aby se temné síly nevítaného agenta zbavily, odsoudí ho za údajnou vraždu. Wierovi se podaří utéct, na krku má nebezpečné zlosyny a snaží se přijít na to, kdo za vším stojí a čemu se dá vůbec věřit. 
Osmidílná série s Kieferem Sutherlandem (Melancholie, Telefonní budka, Smrtihlav) rozděluje publikum. Mnozí si pochvalují dějové zvraty a herce, který překvapil, jiní mají za to, že scénář obstarala umělá inteligence a hlavní herecký představitel je mimořádně nesympatický. Seriál každopádně stojí za vaši pozornost. 
Venku jsou zatím tři díly z osmi. 

Boom! Boom! The World vs. Boris Becker

Boris Becker proti zbytku světa
Boris Becker proti zbytku světa
73%
režie: Alex Gibney , Apple TV+
Boris Becker proti zbytku světa: trailer | Apple TV+
Zkušený autor dokumentárních děl Alex Gibney (Enron, Taxi na temnou stranu) si posvítil na život někdejší tenisové hvězdy Borise Beckera. Německý zázrak vyhrál čtyřhru na letních olympijských hrách 1992 v Barceloně, třikrát triumfoval na Wimbledonu, přičemž roku 1985 zde přepsal historické tabulky coby nejmladší vítěz historie. 
Beckera však provázela řada osobních dramat, nevraživost vůči médiím a finanční problémy. V dubnu 2022 nastoupil na území Velké Británie k dvouapůlletému nepodmíněnému trestu odnětí svobody za zatajování dluhů, propuštěný byl však už po osmi měsících v rámci programu pro zahraniční vězně, který měl ulevit přeplněným vězeňským zařízením. Režisér Gibney se ve svém dokumentu ohlíží za Beckerovou úchvatnou kariérou a talentem, v epicentru je však zlomený sportovec, který se svěřuje s řadou osobních a intimních záležitostí, což vyvolává mimořádně silné emoce. 

Yellowjackets (2. řada)

Yellowjackets
Yellowjackets
75%
tvůrce: Ashley Lyle , SkyShowtime 
Yellowjackets | SkyShowtime
První řada mysteriózních Yellowjackets pojednávala o havárii letadla s ženským fotbalovým týmem na palubě a následcích, které to v duších žen a dívek zanechalo. Sledování provázel pocit pronásledování a tíživá atmosféra, kterou publikum zažívalo například při sledování Ztracených. Druhá řada Yellowjackets pokračuje v nastaveném modelu, vedle členek ženského fotbalového týmu se však objevuje nová postava v podání hvězdného Elijaha Wooda (série Pán prstenů a Hobit). 
Venku jsou zatím tři díly z deseti. 

Cesta do středu Země

Cesta do středu Země
Cesta do středu Země
41%
režie: José Manuel Craviotto, VoD: Disney+ 
Cesta do středu Země
Cesta do středu Země je klasická látka spisovatele Julese Verna, které se nejnověji chopili latinskoameričtí filmaři ve službách Disneyho. Všech osm půlhodinových seriálových epizod můžete dát na VoD platformě na jeden zátah, tvůrci přinášejí neokoukané dětské tváře a pojetí počítající s nejnovějšími trendy (virtuální realita a filmy ve filmu). Upoutávka dává tušit, že rozpočet a triky nebudou bůhvíjaké, dobrodružně a akčně naladěnému dětskému publiku však lze Cestu do středu Země s klidem doporučit.

Diamantový plášť

Diamantový plášť
Diamantový plášť
54%
režie: Natalia López , Edisonline 
Diamantový plášť
U latinskoamerických tvůrců ještě zůstaneme. Diamantový plášť natočila bolivijská autorka Natalia López jako svůj celovečerní režijní debut a na festivalu Berlinale za něj obdržela Stříbrného medvěda. Ústřední hrdinkou filmu je Isabel, která se ujme matčiny vily na mexickém venkově. Na místě nachází hospodyni Marii, které se ztratila sestra. Isabel se rozhodne po ní pátrat navzdory varování, že neví, do jakých míst ji to může zavést. Snímek Diamantový plášť nese silné trademarky latinskoamerické kinematografie díky využití prvků magického realismu a sociálně laděnému příběhu. 
zdroje: Kinobox, Film Europe, iDnes

Kinolog: Kdo je lepší než Chuck Norris? John Wick aka Keanu Reeves, nejsmutnější akční hrdina
Ostatní30. 3. 2023
Kinolog: Kdo je lepší než Chuck Norris? John Wick aka Keanu Reeves, nejsmutnější akční hrdina