Týdenní VOD tipy: Tetris, australská Bridget Jones a zmatený Adam Sandler

Týdenní VOD tipy: Tetris, australská Bridget Jones a zmatený Adam Sandler
Tetris | Apple TV+

Tetris

Tetris
Tetris
81%
režie: Jon S. Baird , Apple TV+
Tetris | Apple TV+
Legendární Tetris byl nejprodávanější počítačovou hrou, než na scénu nastoupil megapopulární Minecraft. Pár kostiček padajících k zemi a jak to člověka zabavilo! Na Apple TV+ je nyní k přehrání stejnojmenný film pojednávající o herním vývojáři Henku Rogersovi. Ten na konci 80. let vyráží do Sovětského svazu, aby koupil patent na Tetris patřící Alexeji Pažitnovovi. V Rusku se do politického čela dostává Michail Gorbačov a zábavný bizár sledovaný z perspektivy podnikavých Američanů může začít. 
Vývojáře Henka Rogerse ztvárnil Taron Egerton, který zaujal jako filmový Elton John v hudebním biopicu Rocket Man

Vražda v Paříži

Vražda v Paříži
Vražda v Paříži
55%
režie: Jeremy Garelick , Netflix
Vražda v Paříži
Duo Adam SandlerJennifer Aniston po Vraždě na jachtě z roku 2019 už zase úřaduje v úloze zmatených soukromých detektivů. V novince Vražda v Paříži se přichomýtnou k únosu maharádži a budou mít za úkol dovézt do Paříže tučné výkupné. Cestu jim zkříží charismatický záporák v podání Marka Stronga. Oddechová komedie s Adamem Sandlerem, který se před lety upsal Netflixu, může jen příjemně překvapit. 

Wellmania

Wellmania
Wellmania
66%
tvůrci: Benjamin Law , Brigid Delaney , Netflix
Wellmania
Brigid Delaney napsala vlastními zážitky inspirovaný bestseller pojednávající o svérázné foodblogerce, která začne žít zdravě. I kdyby ji to mělo zabít. A Netflix podle toho natočil seriál s australskou komičkou a herečkou Celeste Barber v hlavní roli. Jak je z traileru patrné, jde o hodně nadnesenou komedii, při níž potečou slzy a budou se ždímat emoce podobně jako při sledování filmů s Bridget Jones

Úžasný Mauric

Úžasný Mauric
Úžasný Mauric
64%
režie: Toby Genkel , Florian Westermann , KVIFF.TV, O2 TV, Starmax
Úžasný Mauric
Co vznikne, když zkombinujeme příběh Krysaře a Úžasnou Zeměplochu Terryho Pratchetta? Rodinný animák Úžasný Mauric. Britsko-německý snímek zaujme výtvarným zpracováním a příběhem, kde se to hemží krysami, v hlavní roli vystupuje kocour Mauric a dvojice dětských hrdinů. Určitě svěží a svérázná alternativa ke všem pixarovským a disneyovským animákům. Snímek uvádí VOD platformy v českém dabingu.

Grand Prix

Grand Prix
Grand Prix
58%
režie: Jan Prušinovský , DAFilms, KVIFF.TV, Voyo
Jan Prušinovský, Anna Kameníková, Miroslav Donutil, Kryštof Hádek, Štěpán Kozub, Robin Ferro | Falcon
Režisér Jan Prušinovský vyšle na velkou cenu Formule 1 Kryštofa Hádka, Štěpána Kozuba a Robina Ferra z ostravského Divadla Mír, což skončí ujetou komedií řízlou chcípáckým filmem. Tragikomické postavičky Prušinovskému vždycky šly lépe než sociální dramata. Dokládá to i celovečerák Grand Prix, kterým autor rozšířil svou sbírku nezapomenutelných seriálových zářezů jako Okresní přebor nebo kultovní Most!
zdroje: Kinobox, Bontonfilm, Falcon, Netflix

Kinolog: Film, který zabil kariéru Brada Pitta. Dekadentní Babylon je pro otrlé znalce

Retro velkofilm Babylon odehrávající se ve 20. letech minulého století stál asi 80 milionů dolarů a je to jeden z největších komerčních propadáků roku. Jenomže má i nominace na Oscary a část recenzentské obce ho považuje za jeden z nejlepších „filmů o filmu“, jaké kdy vznikly.