Jak šel čas s oslavencem Robertem Redfordem? Od první do poslední role zůstal za elegána!

Jak šel čas s oslavencem Robertem Redfordem? Od první do poslední role zůstal za elegána!
Robert Redford | ARTE France
"Celý život jsem se snažil uhýbat před pocitem viny. Vnitřně jsem vždy cítil, že je rozdíl mezi tím jak vypadám a jak se skutečně cítím."
Herec, režisér, producent, legenda. Robert Redford si během let vybudoval pozici jedné z největších hvězd, jaké kdy Hollywood dokázal stvořit. A to nejen v rámci herectví, kde mohl do jisté míry čerpat ze svého líbivého vzhledu. Ceněný se stal i jako režisér. Za svůj debutový počin Obyčejní lidé získal dokonce rovnou ocenění nejvyšší - Oscara za režii. Za další ze svých filmů Otázky a odpovědi byl na zlatou sošku ve stejné kategorii nominován. Jako herec získal oscarovou nominaci za svůj výkon v dnes již klasické komedii Podraz. Redford je též známý svou ohromnou podporou nezávislé filmové produkce. V roce 1980 dokonce založil na její podporu Sundance Institute, který pořádá Sundance Film Festival. Ten se stal postupem let nejdůležitější událostí na poli nezávislého filmu ve Spojených státech.
Robert Redford se narodil v Santa Monice v Kalifornii, dva roky navštěvoval University of Colorado. Poté cestoval napříč Evropou se studijními přestávkami v Paříži a ve Florencii, kde se věnoval studiu umění. Pokračoval v něm i po návratu do USA a zapsal se na Watt Institute v Brooklynu. Na radu svého učitele začal navštěvovat American Academy of Dramatic Arts a jeho zaujetí pro herectví předčilo všechny ostatní umělecké snahy. Malá role na slavné Broadwayi přivedla Redforda k celé řadě televizních rolí a ty zase k jeho filmovému debutu War Hunt z roku 1962. První velkým hitem pro Redforda byly Bosé nohy v parku (1967), s nimiž prorazil již dříve na jevišti.
"S tolika skvělými příběhy, které se dají vyprávět různým způsobem, se mi jeví jako naprostá ztráta času točit pokračování. Ale to je jen můj osobní úhel pohledu."
Jak se Redford se během let svého působení proměnil? Na to se můžete podívat v naší obsáhlé fotogalerii, kde najdete fotky ze všech jeho filmů.
Robert Redford
Robert Redford
Robert Redford
Robert Redford
Robert Redford
Pro pokračování zamiřte do galerie článku.