České sportovní filmy s přesahem ve třetí epizodě Pop Cooltu dnes večer na Prima Cool

České sportovní filmy s přesahem ve třetí epizodě Pop Cooltu dnes večer na Prima Cool
O něčem jiném | KVIFF.TV
POP COOLT powered by Kinobox
POP COOLT powered by Kinobox
79%
Třetí epizoda pořadu Pop Coolt powered by Kinobox jako hosta přivítá interpreta, herce a dabéra soudobého Spider-Mana Adama Mišíka, s nímž moderátorské duo probere jeho herecký výkon v adrenalinovém filmu BANGER., otestuje jeho filmové znalosti a řeč samozřejmě přijde i na pavoučího muže. Dále se můžete těšit na reportáž z premiéry životopisného snímku Bratři včetně pofilmové debaty s tvůrci, vypíchnutí týdenní nabídky VOD a kinodistribuce, zajímavosti o seriálu Kancl či novinky o chystaných projektech FTV Prima.
Adam Mišík v BANGER.
Adam Mišík v BANGER. | BontonFilm
Pravidelná rubrika Kinoboxu se dnes u příležitosti premiéry tělesného sportovního dramatu Její tělo, které sleduje přerod vrcholové plavkyně v pornoherečku, zaměří na úzce vyhraněné téma tuzemské produkce. Představíme totiž trojici sportovních filmů, které o sportu tak úplně nejsou, neboť fyzické vypětí využívají jen jako prostředek k ponoru do hlubších společenských témat a jevů, přesahujících sport samotný.
Detailně tak rozebereme autentický celovečerní debut Věry Chytilové O něčem jiném, okusíme prohnilé komunistické machinace a nátlak k dopingu ve fyzickém Fair Play a temné prostředí s noirovou estetikou nacistických táborů, kde proběhne zápas o holý život, zažijeme ve strhujícím dramatu Boxer a smrť.
Boxer a smrť
Boxer a smrť | Česká televize
Samotný žánr sportovních filmů u nás tak velkou tradici nemá, je mnohem častější vidět snímky, které sport tematizují právě ve druhém plánu. Zmínit můžeme komediální klasiku na základě stejnojmenné literární předlohy Karla Poláčka Muži v offsidu, surové drama o fotbalových hooligans Proč? či socialistické coming of age Ivana v útoku. Do těch tradičněji pojatých, byť mají rovněž širší záběr, spadají nedávné životopisné snímky Zátopek či Poslední závod.
Necháme se překvapit, jakým způsobem bude Její tělo vyprávět a jakou optikou bude debutantka Natálie Císařovská strhující příběh Andrey Absolonové sledovat. Titul vám krátce představí i dnešní epizoda, na kterou se můžete tradičně těšit od půl desáté večer. Příště se v naší rubrice podíváme na nikoho menšího než na rozporuplného Napoleona a to, jak byl jeden z největších vojevůdců na plátnech vyobrazovaný, to vše u příležitosti nadcházející premiéry opusu Ridleyho Scotta.