Matthew Perry před smrtí chtěl, aby jej ve filmu o jeho životě ztvárnil Zac Efron

Matthew Perry před smrtí chtěl, aby jej ve filmu o jeho životě ztvárnil Zac Efron
Matthew Perry – Znovu 17 | New Line Cinema
Crosby hovořila s magazínem ET a potvrdila, že Perry skutečně plánoval natočit snímek o svém příběhu, profesním úspěchu i táhlých bojích se závislostmi a depresemi. „Řekl mi, že chce o svém životě udělat film,“ nechala se slyšet žena, již fotografové zachytili na obědě s hercem den před jeho smrtí. „Se Zacem Efronem už dříve spolupracoval a chtěl, aby hrál jeho mladší verzi. Tvrdil, že jej o to brzy požádá. Toužil se víc podělit o svůj příběh. O to, jak se vyléčil ze závislostí. Věřil, že tím pomůže ostatním lidem, a byl nadšený ze všeho, co se chystal udělat,“ pokračovala Crosby.
Matthew Perry
Matthew Perry

Herec, Účinkující

O osmnáct let mladší Efron už pubertální verzi tehdy čtyřicetiletého Perryho ztvárnil v komedii Znovu 17 z roku 2009. Perryho ztroskotaný charakter tehdy po vážné nehodě zázračně omládne a dostane možnost napravit životní přešlapy a naplno rozvinout svůj potenciál. Pro hvězdu Přátel šlo o osobní projekt, s nímž se mohl navzdory nepopiratelnému hereckému úspěchu snadno ztotožnit. 
Spolupráce s Efronem, jenž si získal obdiv mladých dívek i chlapců rolí v sérii Muzikál ze střední, se Perrymu evidentně zamlouvala. Po premiéře Znovu 17 sice v dalším celovečerním filmu neúčinkoval a vídat jsme jej mohli pouze v seriálech, před smrtí však podle všeho plánoval částečný comeback. A Efrona, jenž momentálně přijímá náročnější dramatické úlohy ve filmech jako Zlato či v nadcházejícím Iron Claw, hodlal vždy zahrnout. Perry mu totiž nabízel také roli v romantické komedii, již sám napsal. V loňském rozhovoru nicméně přiznal, že Efron jeho nabídku odmítl.
Znovu 17
Zac Efron – Znovu 17 | New Line Cinema
Není tedy vůbec jisté, že by šestatřicetiletý Efron přijal roli samotného Matthewa Perryho v případné biografii. Ta by vzhledem k protagonistově turbulentnímu životu nabídla příležitost k vrstevnatému a serióznímu herectví, o jaké se dřívější škatulkovaný hezounek snažil také v thrilleru Zlo s lidskou tváří. Perry, jenž se proslavil zejména jako skvělý komik, v něm očividně spatřoval vhodný potenciál.
Pro fanoušky a fanynky zesnulého herce může být vědomí, že se Perry před smrtí chystal na svůj nejosobnější projekt, další hořkou pilulkou. V budoucnu na jeho filmový životopis možná dojde, ale jeho specifickou osobnost a hořkosladké zkušenosti už bude postrádat.
zdroje: Movieweb, ET