Video: Seriál Přátelé už neuvidíte jako dřív. Chandler Bing byl temná postava

Video: Seriál Přátelé už neuvidíte jako dřív. Chandler Bing byl temná postava
Matthew Perry - nekrolog | Kinobox
Matthew Perry – nekrolog | Kinobox
Video, které můžete zhlédnout, nepokrývá celý život ani filmografii Matthewa Perryho. Zaměřuje se pouze na to, jakým způsobem Perry ztvárnil vtipálka Chandlera Binga a jak spolu byli zvláštně propojení. Sám Perry měl při čtení první verze scénáře pocit, že postava je psaná ani ne pro něj, ale podle něj.
Matthew Perry
Matthew Perry

Herec, Účinkující

Perry se dokonce výrazně podílel na tvorbě hlášek pro svého hrdinu, v jistém ohledu ho znal lépe než scenáristé. I jeho kolegové si však všímali, že zápasí a prohrává s alkoholovou závislostí. Při natáčení sice nikdy nepil, ale i tak na něm byly vidět následky jako silné pocení nebo třas.
Přátelé
Přátelé
88%
Chandler je člověk, který nechodí do konfliktů a snaží se z nich utéct. I ponižující a sebeponižující humor používá jen jako obranu a zástěrku před svou vnitřní nejistotou. Přátelé jsou sitcom, který v něčem ztělesňuje bezstarostnost 90. let. S odstupem času je však vidět, že i humor v něm není jenom humor. Minimálně v případě Chandlera (a Perryho) šlo o volání o pomoc.
Je poněkud zrádné psychologizovat fiktivní postavy a dělat přímou spojnici mezi scenáristickým konstruktem a autentickým životem herce, o němž beztak nevíme nic jiného než to, co napsal do svých memoárů. Ale v případě Chandlera lze říct, že byl onou optimistickou a méně problémovou verzí Perryho; byl tím, čím chtěl Perry být, ale buď nemohl, nebo to nezvládl.