Ryan Gosling teď září jako Ken. Podívejte se, jak mu to tančilo už ve 12 letech

Ryan Gosling teď září jako Ken. Podívejte se, jak mu to tančilo už ve 12 letech
Ryan Gosling v Barbie | Warner Bros.
Ryan Gosling
Ryan Gosling

Herec, Producent

Gosling ve filmu zúročuje nejen svůj herecký, ale i taneční a pohybový talent. Má z čeho vycházet. Už jako chlapec měl jasno v tom, že chce prorazit v showbyznysu. Velkou pílí se proto postupně propracoval k roli v kabaretní show The Mickey Mouse Club, kde mimo jiné účinkoval po boku Britney Spears nebo Justina Timberlakea. Tehdy si však ještě myslel, že bude tanečník.
Ryan Gosling a Britney Spears v Mickeyho klubíku
Ryan Gosling a Britney Spears v Mickeyho klubíku | Disney
Práce před kamerou ho nicméně nakonec nasměrovala k herectví, takže následovaly povinné malé role v televizních pořadech, o něco později konečně první hlavní v Mladém Herkulovi (1998, tehdy měl 18 let) a dnes už platí za jednu z největších hvězd Hollywoodu, jejíž účast dopředu vyvolává zájem publika.
Barbie
Barbie
68%
A platí to i pro Barbie, leč nikdo nečekal, že se z filmu vyklube až takový hit. Samotný Gosling tu nicméně hraje druhé housle, neboť největšími hvězdami filmu jsou Margot Robbie (hlavní role) a Greta Gerwig (režie). Ani ne po čtrnácti dnech od premiéry má výsledek jejich snažení na kontě 823 miliony dolarů celosvětově, tento víkend s jistotou pokoří miliardu, a pokud si udrží stávající zájem diváků a divaček, nejspíš sesadí z trůnu letošního krále tržeb Maria, který si z kinosálů odnesl 1,355 miliardy dolarů.
Ryan Gosling tančí ve dvanácti letech. | YouTube
Jakkoli si Gerwig a Robbie zaslouží za svůj úspěch vyseknout poklonu, bez Goslinga v roli napřed dojemně snaživého, poté v egu zraněného Kena by to třeba tak dobře nevyšlo. Samotný Gosling se proto těší velkému zájmu publika, mimo jiné i pro energická taneční čísla, v nichž ve filmu vystupuje. A je dost možné, že právě díky nim byl nakonec obsazený. Gosling má totiž s tanečními vystoupeními bohaté zkušenosti. Na parketu to uměl pořádně rozjet už v roce 1992, tedy v době, kdy měl 12 let.
V roce 2017 v pořadu The Graham Norton Show s pobavením zavzpomínal, že taneční soutěže pro mladé byly drsné a že jeho tehdejší nemesis byla stepující dvojčata tančící na píseň Phila Collinse Two Hearts. „Připravoval jsem se na začátek vystoupení. Podívám se mimo jeviště a tam stojí dvojčata jak z Osvícení a ukazují mi prostředníček. A já si říkám: ‚Tak jo, tohle znamená válku.‘“
Jak tančí již dospělý Gosling, můžete vidět v kinech po celé České republice.