Hvězda Euforie zemřela, pětadvacetiletý Angus Cloud se zřejmě nevyrovnal se smrtí otce

Hvězda Euforie zemřela, pětadvacetiletý Angus Cloud se zřejmě nevyrovnal se smrtí otce
Angus Cloud | HBO Max
Angus Cloud
Angus Cloud

Herec

„S nejtěžším srdcem se dnes loučíme s úžasným člověkem. Jako umělec, přítel, bratr a syn byl Angus pro nás všechny výjimečný v mnoha směrech,“ sdělila jeho rodina ve veřejném prohlášení. „Minulý týden pohřbil otce a intenzivně bojoval s jeho ztrátou. Naší jedinou útěchou je vědět, že se nyní s tátou, který byl jeho nejlepším přítelem, znovu sešel. Angus byl otevřený ohledně svého boje s udržením mentálního zdraví a doufáme, že jeho odchod bude pro jiné připomínkou toho, že nejsou sami,“ stálo dále v textu.
Rodina doufá, že Anguse Clouda si všichni zapamatují hlavně pro jeho smysl pro humor. Veřejnost si jej nyní spojuje především se seriálem HBO Euforie, jehož stoupající hvězdou byl po dobu dvou sérií, tedy v letech 2019 až 2022. Ztvárnil v něm Fezco „Feze“ O'Neilla, drogového dealera s blízkým vztahem k hlavní hrdince Rue, již hraje Zendaya. S tou ho pojilo přátelství i ve skutečnosti – byli spolužáci na Vysoké umělecké škole v Oaklandu.
Angus Cloud v seriálu Euforie
Angus Cloud v seriálu Euforie | HBO
Rodák z Kalifornie touto rolí debutoval, získal ji díky skautce, která hledala nové talenty v restauraci, kde Angus pracoval. Jeho charisma a přirozenost, s níž s Fezcem splynul, dodávala seriálovému fenoménu zvláštní náboj. Cloud měl v očích uklidňující jiskru, která však mohla ve vteřině explodovat do výbušné konfrontace. Vyjádření rodiny nasvědčuje tomu, že zesnulý herec sváděl vnitřní boj, který prohrál v příliš nízkém věku.
V únoru informovala média včetně NME.com o tom, že Clouda shání policie ohledně dopravní nehody. Došlo totiž ke srážce dvou aut, viník z místa činu ujel a svědci ho popsali jako „herce z Euforie“. Policie tedy vyrazila za Cloudem, ale není jasné, jestli měl řídit, nebo zda byl pouze spolujezdcem. Během nehody naštěstí nedošlo ke smrtelnému zranění, tato kauza přesto ohrožovala jak přítomnost mladého herce v dalším pokračování Euforie, tak celou jeho kariéru.
Angus Cloud a ostatní ze seriálu Euforia
Angus Cloud a ostatní ze seriálu Euforia | Getty Images
Cloud byl nejstarším ze čtyř sourozenců a roku 2021 se rovněž objevil ve filmu North Hollywood po boku Vince Vaughna. Jeho rodina si stále udržuje silný vztah se svými irskými kořeny – většina příbuzných totiž žije v Evropě. Angus se ostatně chtěl přestěhovat do Irska, ale do cesty se mu postavila kariéra v televizi a ve filmu. Svůj průlomový a bohužel i definitivní projekt od HBO bránil před kritikou a prohlašoval, že znázorňování drogových závislostí a depresí má především poukázat na brutální realitu v současných USA.
Jakub Vopelka, Martin Svoboda