Hojně obnažovaná herečka popsala reakci rodiny na její roli ve skandální show

Hojně obnažovaná herečka popsala reakci rodiny na její roli ve skandální show
Sydney Sweeney na newyorské premiéře filmu Reality v květnu 2023 | Getty Images
Sydney Sweeney
Sydney Sweeney

Herečka

Sweeney, již čeká role v marvelovce Madame Web a také v remaku kultovní sci-fi Barbarella, se o citlivém tématu rozpovídala ve Weekend Today od NBC. Zatímco její matka byla s postavou Cassie a vizí režiséra Sama Levinsona obeznámená a dceru viděla i při natáčení, s otcem Sydney o práci nemluví. „Matka měla přehled o příběhu, mluvila jsem s ní o tom. To s tátou vůbec, toho jsem nijak nepřipravila,“ přiznala herečka, která má dvě nominace na cenu Emmy (za druhou řadu Euforie a za Bílý lotos) a již na Instagramu sleduje 15 milionů lidí.
Euforie
Sydney Sweeney – Euforie | HBO Max
Přesto se rozhodla na Euforii dívat spolu s rodiči i prarodiči. Matka s babičkou věděly, co je čeká, a obě dceru podpořily. Sweeney se už dříve odvolávala na babičku v show Ellen DeGeneres, kde prozradila, že vnučka má podle ní „nejlepší prsa v Hollywoodu“. Popsala, že babička jí ohromně fandí a rovněž se účastní natáčení některých projektů, kde jí Sweeney zajišťuje role v komparzu.
S mužskými rodinnými příslušníky je to nicméně složitější. Sledování obnažené dcery a vnučky, která před kamerou vystupuje v explicitních sexuálních scénách, příliš nezvládají. „Táta s dědou televizi vypnuli a odešli,“ potvrdila Sweeney. Loni pro The Independent zpochybnila množství svých erotických scén, jež se prý Levinsonovi občas pokoušela rozmluvit. Režisér, scenárista a showrunner v jedné osobně ji však přesvědčil o tom, že jsou pro příběh a plánované sdělení zásadní. A to je prý pro Sweeney v otázce nahoty rozhodující.
Euforie prozatím čítá dvě série z let 2019 a 2022. Její sledovanost byla zejména v případě druhé řady fantastická, ale mezi množstvím nadšených ohlasů zaznívá i tvrdá kritika, podle níž seriál glorifikuje užívání drog, anonymní sex a další nešvary dnešní mladé generace. Sweeney je vedle Zendayay, Hunter Schafer a Jacoba Elordiho jeho nejvýraznější tváří, a ať už je přijetí v rodině jakékoli, podílí se na jednom z nejstylovějších a nejpokrokovějších pořadů dneška, který vyobrazuje duševní rozpoložení a démony široké škály postav včetně LGBTQ+.
Reality
Reality | HBO Max
Třetí série je předběžně naplánovaná na rok 2025. Patříte-li k fanouškům a fanynkám, apetit zatím můžete utišit například seriálem The Idol. Jeho první díl vyšel na HBO 4. června a Sam Levinson v něm líčí vzestup nové a skandální popové divy v podání Lily-Rose Depp. Sydney Sweeney můžete pro změnu vidět v oceňovaném dramatu Reality rovněž na HBO Max.