Největší zvěrstvo od devadesátek. V sérii The Idol vidíme zrod skandální nástupkyně Britney Spears

Největší zvěrstvo od devadesátek. V sérii The Idol vidíme zrod skandální nástupkyně Britney Spears
Lily-Rose Depp v seriálu The Idol | HBO Max
Dvouminutová upoutávka přichází krátce poté, co The Idol zařadili do mimosoutěžní sekce letošního festivalu v Cannes. Na HBO se prvního dílu dočkáme 10. června a už nyní je jisté, že půjde o sledovaný a v médiích často diskutovaný pořad. Pozornost mu ostatně zajistila už zákulisní dramata, o nichž začátkem března informoval web Rolling Stone. Původní režisérka Amy Seimetz dostala padáka po natočení 80 % materiálu a vystřídal ji Levinson, který prý změnil scénář a na dotáčkách přidal takřka pornografické scény.
The Idol | HBO Max
V hlavní roli se představí dcera Johnnyho Deppa Lily-Rose Depp. Ztvárňuje aspirující zpěvačku Jocelyn, které vůdce sexem posedlého kultu Tedros (Abel „The Weeknd“ Tesfaye) prošlapává cestu na vrchol zábavního průmyslu. Upoutávka začíná záběry na zpola odhalenou Depp a otázkou: „Kdy jsme naposledy měli opravdu špinavě vulgární popovou divu?“ Jako odpověď následuje elektrizující montáž plná nablýskaných diskoték a sexuální energie. Levinson chce evidentně trumfnout svou kontroverzní Euforii.
Podle herců a hereček byly zprávy o dekadentním zákulisí přehnané, seriál už se ale své opulentní pověsti jen tak nezbaví. Zvlášť když ji čerstvý trailer přiživuje. Když jedna z postav řekne, že nic podobného neviděla od devadesátek, jde jí okouzlení nihilistickou popkulturou snadno uvěřit. Materiál, který jsme zatím viděli, vypadá úžasně.
Seriál HBO s Weekndem a Lily-Rose Depp vyvolává skandály dlouho před premiérou. Dočkáme se sexuální perverze a nihilismu?
Seriály5. 3. 2023
Seriál HBO s Weekndem a Lily-Rose Depp vyvolává skandály dlouho před premiérou. Dočkáme se sexuální perverze a nihilismu?
Vedle Depp a zpěváka Weeknda, jenž sérii rovněž koprodukuje, uvidíme také Eliho Rotha, Hanka Azariu nebo tragicky zesnulou Anne Heche. Kdo ví, možná se dočkáme obdobného fenoménu jako v případě pubertální Euforie. The Idol pracuje s motivy, které jsou mileniálům blízké, na pohled se v něm mísí dravost s nostalgií. Snad to tedy vyjde.