Nejlépe placený herec všech dob? Dwayne Johnson pokořil další milník

Nejlépe placený herec všech dob? Dwayne Johnson pokořil další milník
Dwayne Johnson jako Black Adam | Warner Bros.
Ten se od roku 2016 pohybuje na předních místech žebříčku hollywoodských herců, kteří si během daného kalendářního roku přijdou na největší sumu peněz. Hvězda série Rychle a zběsile, obou dílů nového Jumanji a také filmu Black Adam z komiksového DC univerza se však největší výplaty za jeden snímek dočká až letos.
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson

Herec

Pravděpodobně kolem Vánoc se totiž na platformě Amazon Prime Video dočkáme akční komedie Red One, v níž se vedle Johnsona objeví i Chris Evans, J. K. Simmons či Lucy Liu. Režie se ujal Jake Kasdan, podepsaný právě pod oběma úspěšnými díly Jumanji. Zdá se, že Jeff Bezos zase jednou sáhnul hluboko do kapsy.
Podle webu The Direct totiž Johnson za první díl plánované vánoční franšízy obdržel rekordních 50 milionů dolarů, což se dosud žádnému herci nepodařilo. Nejštědřejší Johnsonova výplatnice zahrnovala jen polovinu této sumy, a to za filmy Red Notice (2021) a Jumanji: Další level (2019). O celých deset milionů tak populární The Rock překonal dosavadní rekordmany, jimiž byli Robert Downey jr. (za Kapitána Ameriku: Občanskou válku z roku 2016) a Will Smith (Král Richard: Zrození šampiónek z roku 2021) se 40 miliony dolarů.
obrovsky-hit-netflixu-dostane-pokracovani-a-ne-jen-jedno
Red Notice | Netflix
Přestože tedy Johnson momentálně není stoprocentním diváckým lákadlem a jeho poslední projekty v čele s Black Adamem (2022) spíše pohořely, Amazon na něj sází a doufá, že se stane hlavní tváří několika dílů jeho vánočního dobrodružství. Zhruba za pět měsíců se dozvíme, zdali se to vyplatilo.