Všechna hvězdná camea ve Flashovi

Všechna hvězdná camea ve Flashovi
Flash | Warner Bros.
Nebudeme si hrát na žádná tajemství. Ať už jste právě promítaného Flashe viděli a chcete si ověřit, jestli jste vychytali všechny tvůrci připravené bonbónky, nebo jste líni vyrazit do kina, ale zvědavost vám nedá, následující text je určen právě vám. Kdo každopádně snímek ještě neviděl, máte poslední možnost si nekazit překvapení. Některá patří k těm nejlepším za hodně dlouhou dobu.

Michael Keaton

Technicky vzato nejde vlastně o cameo, protože má Keatonův Batman v příběhu větší prostor a navíc se o jeho zapojení vědělo dlouho dopředu. Pořád jde ale o natolik významný návrat kultovní postavy (a sním spojeného prvního celovečerního Batmana, jehož lidé brali vážně), že ho nelze vynechat.

Adam West, Burt Ward, Cesar Romero

Batman (1966)
Batman (1966) | Twentieth Century Fox
A u Batmanů ještě chvíli zůstaneme. Během sekvence v multivesmíru snímek používá archivní záběry, kterými vzdává poctu Adamu Westovi, Burtovi Wardovi a Cesarovi Romerovi. West hrál Batmana v klasickém televizním seriálu z 60. let, kde se objevil také Ward jako Robin a Romero jako Joker. Batman z roku 1966 byl prvním seriálem podle komiksů o Temném rytíři, takže je správné, že nechybí.

George Clooney

Ano, neskutečné se stalo skutečností. George Clooney se vrátil k roli, kterou si byl jistý, že zabil batmanovskou sérii (a měl pravdu) a kdy se za celý film (Batman a Robin) nejednou omlouval i režisér. I s velkou dávkou nostalgie Clooneyho Batman z roku 1997 nefunguje. Takhle postarší, neoholená verze, jaká na konci překvapí Flashe, by si ale druhou šanci zasloužila. Mimochodem, Val Kilmer(Batman navždy) se tímto oficiálně stal jediným filmovým Batmanem, který si roli nikdy nezopakoval.

Nicolas Cage

Nicolas Cage jako Superman
Nicolas Cage jako Superman | Warner Bros.
A když už jsme u těch šokujících překvapení, i na Nicolase Cage konečně došlo! Cage si měl v polovině devadesátých let zahrál Supermana pod taktovkou Tima Burtona, dokonce už zkoušel oblek (a měl tehdy dlouhé vlasy, proto je má i tady), ale nakonec z projektu sešlo. Po více jak čtvrt století se tak Cage konečně dočkal a oblékl vysněnou supermanovskou kápi. Třeba to nebude naposledy.

Christopher Reeve a Helen Slater

Cage nicméně není, navzdory nerdovskému nadšení, ten nejdůležitější hostující Superman. Tím je jednoznačně milovaný Chrostopher Reeve, který si syna Kryptonu zahrál v původní sérii. Společně se Supermanem se po jeho boku ve filmu objeví i původní Supergirl Helen Slater. No a vzhledem k tomu, že je Flash potká na své cestě multivesmíry, znamená to, že nyní oba patří do vesmíru DCU.

Teddy Sears

Během filmu se také setkáváme s verzí Jaye Garricka, Flashe ze zlaté éry, v podání Teddyho Searse. V kontinuitě DC je Jay Garrick první postavou, která se stala Flashem 16 let předtím, než se na stránkách DC Comics poprvé objevil Barry Allen (Flash, jehož hraje Ezra Miller). Sears hrál Jaye Garricka v televizním seriálu Flash, který se rovněž zabýval alternativními časovými liniemi.

George Reeves

Adventures of Superman
Adventures of Superman | Motion Pictures for Television (MPTV)
Více než deset let předtím, než se West stal seriálovým Batmanem, se George Reeves zapsal do historie rolí Supermana v prvním celovečerním filmu inspirovaném postavami DC. Film i následné dvě sezóny seriálu byly natočeny černobíle, což vysvětluje, proč ho Flash navštíví v místě bez barev.

Temuera Morrison

Když Barry Allen zjistí, že rozbil časovou linii, rozhodne se svůj omyl napravit tím, že znovu sjednotí Ligu spravedlnosti. Zkouší se dovolat Auqamanovi, místo toho mu to ale zvedne Aquamanův pozemský otec Tom Curry. Toma hraje Temuera Morrison, který si tak zopakoval roli z Aquamana z roku 2018 a letos se s ním potkáme ještě jednou a to ve filmu Aquaman and the Lost Kingdom.

Nikolaj Coster-Waldau

Když mladší Barry Allen nadšeně testuje své nově nabyté schopnosti v ulicích Central City, rozhodne se ukrást náhodnému muži kousek pizzy. Oním mužem není nikdo menší než druhý nejoblíbenější Lannister. Coster-Waldau si pod režisérem Flashe Andym Muschiettim zahrál v hororovém filmu Mama (2013) a stali se dobrými přáteli. Tak proč kamarádovi nedopřát cameo v blockbusteru?

Gal Gadot, Ben Affleck, Jason Momoa

Liga spravedlnosti
Liga spravedlnosti | Warner Bros.
Přirozeně ani členové Ligy spravedlnosti nemohou ve filmu chybět. Společně s nimi na chvíli zaskočí i Affleckův Alfred v podání Jeremyho Ironse. Henry Cavill jako Superman bohužel jako jediný chybí.