Batman navždy

58%
Batman navždy

Můžete se schovávat kamkoli, ale netopýří křídla vás neminou. I tentokrát se musí Batman utkat se dvěma nepřáteli: tentokrát jsou to padouši se jmény Dvě tváře a Hádankář. Dvě tváře byl původně prokurátor Harvey Dent, jemuž polovinu obličeje postříkala kyselina. Hádankář, (Edward Nygma, pracoval původně pro Bruce Waynea v jeho společnosti, ale je to spíš šílenec než vědec. Vymyslí 3D televizi, pomocí níž se může dostat lidem do jejich mozků a myšlenek. Tak zjistí i totožnost Batmana. Při jedné z akcí padoucha Dvě tváře jsou při útoku na cirkus, kde se odehrává produkce pro smetánku Gotham City, zabiti akrobaté Graysonovi, přežije pouze syn Dick. Přes Batmanovo odmítnutí se sám postaví na stranu práva, aby pomstil své rodiče. Mezitím se Bruce seznámí s krásnou psycholožkou Chase Meridian a navážou spolu vztah. Schyluje se k rozhodujícímu boji




Pete69
Pete69
29 102 bodů
4
Nicole Kidman, Wal Kilmer, Tommy Lee Jones, Jim Carrey.. skvělé obsazení.. přitom taková blbost. Batman slabě napsaný, o záporácích není ani co říct, jejich řádění totiž hraničí s parodií. Jestliže se Tim Burton pustil do zvláštně zpracovaných padouchů, tak tady je dílo dokonáno až ke skáze. Tohle není hodno jména Batmana. Velmi slabá podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
5
Batman má nové nepřátele. Ano, a rovnou dva.  Říkají si Two-face a Riddler. Ale zase nebude sám. Přidává se k němu coby parťák Robin. Je snímek tedy honosnější, dobrodružnější, zkrátka komiksově zábavnější? Nebo zůstává u temné atmosféry. Kupodivu, ani jedno. Málokdo ví, nebo lépe řečeno, nikdo v Česku neví, že i tento třetí snímek měl taktéž původně režírovat Tim Burton a Batmana hrát Michael Keaton. Proč tomu tedy nebylo? V pozadí nastaly nějaké spory se sponzory či výrobci filmových suvenýrů, nebo co a došlo to tak daleko, že Tim ztratil nervy a z projektu prostě odstoupil. A Michael prohlásil, že pokud film nebude točit Tim, on z role Batmana odstupuje také. A jak řekli, tak se stalo. Podrobnosti o této příhodě nechť si zájemce najde na internetu. Po dlouhém jednání režisérské křeslo dostal Joel Schumacher a na roli Batmana byl vybrán Val Kilmer. A tak se stalo, co se stalo. Val se na tuto roli viditelně nehodil, ale jak je vidět, po herecké stránce se snažil. Batmana se snažil hrát stejně jako Michael a dá se říct, že se mu zdařilo. V obličeji ale vypadá značně dětinsky.  Joel je, jako každý jiný režisér, se svým vlastním přístupem a tak snímek pojal zcela po svém. Z počátku je sice vidět Joelova snaha vizuálně navázat na Tima, ale bohužel, moc dlouho to nevydrželo. Neonová show předčila očekávání a tak původní temná komiksová atmosféra dostala setsakramentský kopanec. Snímek se opět vyznačuje přítomností hereckých hvězd. V postavách však ale nijak výrazný rozdíl od těch předchozích není. Two-face se chová úplně stejně jako Joker, takže to vypadá, jakoby Joker změnil image. Riddlerova gumová tvář Jima Carreyho je asi trefná, ale to křepčení je zase až moc přehnané. Skutečně to vypadá, jakoby si jen ´Zvířecí detektiv´ vzal kostým a šel si zablbnout.  A charakter dr. Chase Meridian s tváří Nicole Kidman je zcela totožný s Vicky Vale, kterou si v prvním snímku zahrála Kim Basinger. Neonový vizuál už vše jenom dodělal. Doslova kabaretní show, Joeovi prostě v zájmu komiksové předlohy nelze odpustit. Snímek určité přednosti má, ale s ohledem na předchozí Burtonovi počiny jich moc není. Buď jak buď, sestup dolů je razantní a to ještě diváci ve své době netušili, co dalšího se na ně chystá.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 266 bodů
6
Velký pád netopýřího muže. Místo skvělé atmosféry kýč a co hůř - Batmanův společník Robin. A to má film v podstatě skvělý potenciál. Two-face i Hádankář jsou dobré postavy. Vše je vina režiséra, který do světa temného rytíře vylil pastelové barvy.

Dodatečné informace

Původní název:
Batman Forever (více)
  • Velká Británie Batman navždy
  • Velká Británie Batman Forever
  • Velká Británie Batman à jamais
  • Velká Británie Batman daima
  • Velká Británie Batman eternamente
  • Velká Británie Batman Eternamente
  • Velká Británie Batman gia panta
  • Velká Británie Batman igaveseks
  • Velká Británie Batman para Sempre
  • Velká Británie Batman zauvijek
  • Velká Británie Batman za vedno
  • Velká Británie Betmen zauvek
  • Velká Británie Betmen Zauvek
  • Velká Británie Mindörökké Batman
  • Velká Británie Бэтмен навсегда
Premiéra v ČR:
21. 9. 1995
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
100 mil. USD
Tržby:
336,53 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Batman navždy je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Batman navždy


Podobné


Powered byJustWatch