Asi těch Batmanů máme málo: Kápi strážce Gothamu si navlékne další herec

Asi těch Batmanů máme málo: Kápi strážce Gothamu si navlékne další herec
Batman a Robin | Warner Bros.
Pokud jste to náhodou nezaznamenali, propojený komiksový vesmír hrdinů ze stáje DC Comics (neboli DCEU), původně tvořený Zackem Snyderem, byl po propadu Black Adama definitivně zrušen a místo něj nás čeká DCU. Na starost ho má James Gunn (Strážci Galaxie, Sebevražedný oddíl) a coby šéf nově vzniklé divize nenechal kámen na kameni. Většina představitelů superhrdinů dostala padáka (v tuhle chvíli s jistotou zůstávají jen Ezra Miller jako Flash a Jason Momoa v roli Aquamana, Gal Gadot je coby Wonder Woman v kategorii „možná“) a Gunn hledá nové, neokoukané tváře.
Jednou z nich bude i Batman, což sice dává se zmíněným restartem smysl, jde však o podivný tah ve chvíli, kdy tu máme zmíněného Pattinsona, jehož série je momentálně při životě. V praxi to znamená, že do kin budou chodit celovečerní Batmani s různými herci, což zavání nepříjemným chaosem.
Robert Pattinson, The Batman
Robert Pattinson, The Batman | Warner Bros.
Nově oznámený Batmanův snímek ponese název Batman: The Brave and the Bold, a i když zatím netušíme, který další herec se slavného superhrdiny zhostí, víme, kdo ho povede. Režie se ujme Andy Muschietti, který natočil zmíněného Flashe a s jehož prací jsou ve studiu extrémně spokojení.
Batman: The Brave and the Bold nepředstaví jen nového (respektive dalšího) Batmana, ale také Damiana Waynea, Bruceova syna, který se v komiksech stal jedním z Robinů. Batman neboli Bruce Wayne deset let nevěděl, že Damian existuje, a snímek by se měl věnovat jejich složitému vztahu.