„O Hollywoodu nepřemýšlím,“ Johnny Depp uvedl v Cannes novinku a nebral si servítky

„O Hollywoodu nepřemýšlím,“ Johnny Depp uvedl v Cannes novinku a nebral si servítky
Johnny Depp v Cannes, 2023 | Samir Hussein / WireImage
Soudě dle zahájení festivalu to tak vypadá. Otevíracím snímkem prestižního filmového svátku bylo totiž životopisné drama s názvem Jeanne du Barry – Králova milenka. Historická freska se vrací do doby vlády krále Ludvíka XV. (Depp) a vypráví příběh jeho oblíbené kurtizány Jeanne, kterou si zahrála sama režisérka Maïwenn.
Jeanne du Barry – Králova milenka
Jeanne du Barry – Králova milenka
70%
První kritické ohlasy, jež zveřejnil web Independent, sice film nepovažují za nic světoborného a Depp se na francouzského monarchu prý ani příliš nehodí, nic z toho však nezabránilo tomu, aby po premiéře následovala obligátní nekonečná ovace vestoje. Časoměřiči tentokrát zastavili své stopky na hranici sedmi minut, a to podle webu Screenrant především právě díky Deppovu výkonu. Devětapadesátiletý americký herec si totiž tímto snímkem připsal první hlavní roli po třech letech, konkrétně od dramatu Minamata (2020). Poslední roky jej totiž dostihl medializovaný soudní proces s bývalou manželkou Amber Heard, s níž veřejně pral špinavé prádlo.
Jeanne du Barry – Králova milenka
Jeanne du Barry – Králova milenka | Wild Bunch International
V Cannes se však Depp dočkal vřelého přijetí. Nejen proto, že soudní tahanice pro něj u soudu v americké Virginii dopadly dobře, ale i díky jeho dlouhodobé popularitě ve Francii. Účast v ryze francouzském snímku k pozitivnímu diváckému hodnocení jistě přispěla a bude zajímavé sledovat, zdali se Deppovi podaří restartovat i hollywoodskou kariéru.
„Zřejmě mám za sebou už 17. comeback. Stále přemýšlím nad tím slovem. Nikam jsem totiž nešel... Možná se mi lidé přestali ozývat, ať už se v tu chvíli báli čehokoli. Ale já nikam nešel,“ řekl Depp novinářům. A dodal: „Necítím se být bojkotovaný Hollywoodem, protože o Hollywoodu ani nepřemýšlím.“ Přesto si neodpustil jízlivé poznámky vůči svému vyhazovu z třetího dílu Fantastických zvířat, kde jej v roli Grindelwalda nahradil Mads Mikkelsen.
Sloupkařka webu Los Angeles Times Mary McNamara se zamýšlela nad tím, jaký rozruch na sociálních sítích způsobilo ohlášení Johnnyho Deppa jako jedné z hlavních hvězd festivalu, což ostatně platí i pro předloňský ročník karlovarského festivalu, jehož se Depp rovněž účastnil (i když ještě před rozhodnutím soudu). Skutečnost se však od očekávání nastoleného virtuálním prostorem značně odlišovala a na riviéře je Depp obsypaný davy nadšených fanoušků a fanynek. Soudními spory pošramocená pověst piráta z Karibiku zjevně vadí jen málokomu z festivalových návštěvníků.

Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?
Ostatní14. 5. 2023
Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?