Vzpomínka na to, jak oblíbený herec utrpěl při natáčení velmi nepříjemné zranění

Vzpomínka na to, jak oblíbený herec utrpěl při natáčení velmi nepříjemné zranění
Jeremy Renner | New Line Cinema
Jeremy Renner sbírá role ve filmech a seriálech již od poloviny devadesátých. Na kontě má dvě oscarové nominace za filmy Smrt čeká všude a Město a už 10 let ztvárňuje Hawkeye v rámci Marvel Cinematic Universe. Jen v dobrém na něj vzpomínají návštěvníci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, kde Renner roku 2017 uváděl oceňované drama Wind River a působil jako obrovský sympaťák. O rok později se v kinech představila uvolněná komedie Máš ji!, v níž pětice dávno dospělých kamarádů hraje dlouholetou hru na babu - a právě při jejím natáčení se herec nepříjemně poranil a musel film dokončovat navzdory bolesti a omezeným možnostem pohybu.
K incidentu došlo dle očekávání během natáčení scény, kdy chtějí Rennera
Jeremy Renner
Smrt čeká všude | Summit Entertainment
konečně 'polapit' jeho kumpáni v podání Jona Hamma, Eda Helmse a Hannibala Buresse. Herec musel unikat šplháním na hromadu na sebe poskládaných židlí, což mělo za následek pád ze značné výšky, zlomené levé zápěstí a roztříštěný pravý loket. Renner později přiznal, že po pádu sice cítil bolest, ale nebyla tak urputná, aby vůbec pomyslel na zlomeninu - tudíž celý kaskadérský kousek předvedl nebojácně znovu. "Až potom jsem si uvědomil, že je něco špatně. Šel jsem tedy do nemocnice, kde mi řekli, že je to zlomené. Dali mi je do sádry a pak jsem se vrátil do práce a dělal vše, co jsem mohl, abychom mohli pokračovat," vzpomínal herec. "Nemohl jsem s rukama kroužit, ale mohl jsem s pažemi hýbat nahoru a dolů trochu jako robot. Ale zvládl jsem všechno, co nějak nesnesitelně nebolelo."
Pro inkriminovanou scénu se židlemi nakonec bylo zapotřebí použití CGI, které hercův dočasný handicap zakrylo. "Ten samý den jsem se vrátil na natáčení a samozřejmě jsem se sádry nemohl zbavit bezprostředně po zlomenině. Chtěl jsem, aby se kost spravila, a myslím, že museli mou paži udělat přes CGI jen v té jediné scéně, zbytek šel dobře."
Máš ji!
Máš ji! | New Line Cinema
S menšími bolestmi se pak Renner potýkal také při natáčení Avengers: Endgame, kde musel opět používat svůj charakteristický luk. Sám herec ale přiznal, že nejhorší věcí na nepříjemném zranění bylo to, že mu nějaký čas bránilo držet v náručí svou malou dcerku.
Ke krásnému jubileu přejeme vše nejlepší včetně absence dalších podobných incidentů.