Vzpomínka na to, jak Mike Tyson málem přizabil pelešníka Brada Pitta

Vzpomínka na to, jak Mike Tyson málem přizabil pelešníka Brada Pitta
Brad Pitt / Mike Tyson | Huffington Post UK
Psal se rok 1988 a tehdy 25letého Brada Pitta dělilo od velké herecké slávy
e848d675
Brad Pitt | archiv
ještě několik let. Ale přestože zatím účinkoval jen v malých rolích a v podřadných seriálech, ženy po něm už tehdy letěly - a dokonce i takové, které byly zvyklé randit s boxerskými šampiony. Pohledná modelka a herečka Robin Givens se začala s šampionem těžké váhy Mikem Tysonem stýkat roku 1987 a od jejich seznámení uběhlo jen 11 měsíců, když se ti dva ocitli před oltářem. Jak to ale občas bývá, samotný sňatek trval přibližně stejnou dobu. Givens necelý půlrok po svatbě potratila a jejich vztah se začal rychle rozpadat. Modelka obviňovala boxera z domácího násilí a Tyson opakovaně tvrdil, že jeho žena je zlatokopka, která ho připravila o miliony dolarů a na veřejnosti hraje divadýlko.
Už v říjnu bylo zažádáno o rozvod, ale pár se dál pravidelně stýkal a udržoval sexuální poměr, na což málem doplatil mladý Pitt. Ten si s Givens podle všeho začal románek a byl přistižen Tysonem zrovna v té nejméně příhodné situaci, kdy boxerovi bez pozvání zahříval lože. V tomto bodě je třeba podotknout, že celá historka vychází ryze z Tysonova vzpomínání a dokonce z jeho knihy, kde ji s evidentní potměšilostí popisuje. "Chlape, nemlať mě, nemlať mě", prosil prý herec tváří v tvář nejlepšímu boxerovi té doby. "Měli jste vidět ten výraz v jeho tváři. Vypadal, že je připraven přijmout poslední pomazání."
Pitt ke svému štěstí vyvázl bez knockoutu a Tyson později uvedl, že k němu žádnou zášť nechová. "Doufám, že si Brad nemyslí, že jsem na něj naštvaný. Nezlobím se na něj, vůbec. Měl jsem se rozvádět. Šel jsem ten den ke svému právníkovi, abych rozvod vyřídil, ale chtěl jsem se stavit na rychlovku. Givens ale očividně trávila čas s Pittem. Brad se tam dostal dříve než já. Byl jsem rozčílený jako blázen. Měli jste vidět jeho tvář, když mě spatřil."
vzpominka-na-to-jak-mike-tyson-malem-prizabil-pelesnika-brada-pitta-2
Robin Givens a Mike Tyson | Uproxx
Moc hezká a otevřená historka, jejíž pravdivost ale podle všeho závisí na tom, jak moc jste ochotni kontroverznímu boxerovi důvěřovat. Sama Givens totiž takové střetnutí zpětně se smíchem odmítala a s Pittem se prý pouze scházela, ale k intimnějšímu kontaktu podle ní nedošlo. Snad se k záležitosti někdy vyjádří také čerstvě oscarový herec, nejlépe ve vlastní knižní biografii - hollywoodské drby se přece musí čas od času přiživovat, i když je nelze brát smrtelně vážně.