Představitel Obi-Wana vzpomíná na prequelovou trilogii Star Wars

Představitel Obi-Wana vzpomíná na prequelovou trilogii Star Wars
Ewan McGregor jako Obi-Wan Kenobi | 20th Century Fox
Ještě před vydáním novodobé Star Wars trilogie v podobě epizod VII, VIII a IX byla prequlová trilogie (epizody I-III) vcelku rozporuplná. I přestože u nás v Česku je daleko lépe přijímaná, v zahraničí se na ní názory dost lišily. Někteří ji považovali za urážku původní trilogie kvůli špatnému scénáři, hrozným hereckým výkonům a přemíře speciálních efektů, jiní ji ale považují za parádní a zábavnou jízdu, která skvěle navazuje na staré díly. Právě o různorodému přijetí trilogie se rozpovídal i Ewan McGregor, který v prvních třech epizodách ztvárnil Obi-wana.
"Víte, mezi fanoušky mé generace, kteří milovali původní filmy, nebyla prequelová trilogie příliš populární. Řekl bych, že lidé z naší generace se chtěli cítit stejně, jako když v dětství poprvé sledovali první tři díly. George chtěl vzít naše filmy trochu jiným směrem, měl o nich zcela jinou představu. Pamatuji si, že v té době to bylo poněkud zapeklité. Ale nyní jsem si po všech těch letech vědom, že naše filmy opravdu něco znamenaly pro generaci, pro kterou byly stvořeny, pro děti oné doby. Opravdu se jim líbily. Setkal jsem si i s lidmi, kteří prequelové díly mají velice rádi, dokonce ještě víc než původní trilogii. A já na to: ´To jako fakt?´"
Pokud se vám při čtení po McGregorově Obi-Wanovi zastesklo, určitě vás potěší fakt, že je v přípravě nový Star Wars seriál, který se bude odehrávat mezi epizodou III a IV, jehož hlavní postavou by měl být právě Kenobi. A pokud se vám nechce tak dlouho čekat, možná je načase si prequelovou trilogii zase zopáknout.
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů