Jamie Lee Curtis překvapila a postavila se za jeden ze starších Halloweenů

Jamie Lee Curtis překvapila a postavila se za jeden ze starších Halloweenů
Halloween: H20 | 1998 Dimension Films
Ostatně, i do nového (a výborného!) dílu se nechala přemlouvat. Nejde o její první návrat k roli. Ten se odehrál v roce 1998 filmem Halloween: H20 (H20 znamená 20 let poté, ale Intersonic to vtipně u nás uváděl jako Há Dvě Ó!).
Halloween: H20
Halloween: H20 měl v době uvedení spíš vlažnější recenze, částečně proto, že přišel dva roky po progresivním Vřískotu a on jel v klasických kolejích. Ale rozhodně šlo o solidní pokračování. Všeobecně se tak nějak mělo za to, že Curtis film nijak zvlášť nemusí (v minulosti se k němu vyjadřovala spíše zdrženlivě), v nedávném rozhovoru se ale za něj ve velkém postavila.
"Miluji H20. V tom filmu je několik skvělých momentů. Není perfektní a ano, natočila jsem ho pro peníze. Ale já jsem navrhla, aby vznikl, protože pro mě bylo výjimečné to, že jsme byli já, John Carpenter (režisér a spoluscenárista původního filmu) i Debra Hill (spoluscenáristka a producentka původního filmu) stále ještě v showbyznysu. Tři lidé, o dvacet let později, stále jsme byli tady. A to si dle mého zasloužilo oslavit," uvedla na adresu filmu Curtis.
Nový Halloween, v němž se Curtis ke kultovní roli vrátila a který se stal nejúspěšnějším dílem série (vydělal 253 milionů dolarů, což z filmu dělá i nejúspěšnější slasher vůbec) vyjde na Blu-ray a DVD 27. března 2019.
Michelle Williams, Josh Hartnett
Joseph Gordon-Levitt