Režisér Strážců Galaxie dostal padáka. Proč nebude u třetího dílu?

Režisér Strážců Galaxie dostal padáka. Proč nebude u třetího dílu?
James Gunn | Walt Disney Studios
Před lety si totiž James Gunn dělal na svém twitterovém účtě legraci z témat jako znásilnění, pedofilie, terorismus či holocaust. Jeden z jeho tweetu zněl například takto:
"Expendables (2010) byli tak chlapácký, že jsem vy***dal duši ze sra***idního chlapečka, co seděl hned vedle mě."
James Gunn
James Gunn
Většina podobně kontroverzních příspěvků však pochází z období let 2009 - 2011. Před touto aférou se Gunn vyjádřil, že když s filmy začínal, vnímal sám sebe jako provokatéra, který na všechny strany házel nevhodné vtipy a narážky, jež by nemusel leckdo snést. V průběhu času se však Gunn změnil, v rámci čehož se taktéž změnil i jeho styl humoru.
"Dříve jsem dělal mnoho urážlivých vtipů. Teď už je nedělám. Neobviňuji za to své předchozí já, ale mám se raději takový, jaký jsem teď a dnes se cítím víc jako lidská bytost a tvůrce."
reziser-strazcu-galaxie-dostal-padaka-proc-nebude-rezirovat-treti-dil
James Gunn
Předsedající společnosti Walt Disney Studios, Alan Horn, však u Gunna nenachází slitování. Podle něho jsou tyto příspěvky a prohlášení neobhajitelná a nekonzistentní s hodnotami, které studio má, v rámci čehož byl s Gunnem obchodní vztah neprodleně ukončen.
James Gunn se nejvíce proslavil natočením úspěšných Strážců Galaxie (2014). Původně měl natočit i třetí díl, ke kterému už měl vytvořený scénář, přičemž natáčení mělo odstartovat tento podzim, ovšem teď už k tomu nedojde. Kdo ho nahradí v roli režiséra a zda se vůbec použije jeho scénář, to zůstává tajemstvím. Je ovšem pravděpodobné, že v rámci této aféry se premiéry třetího dílu dočkáme o něco později, než se původně plánovalo.
Dave Bautista, Pom Klementieff
Dave Bautista
Gunna se však zastal Dave Bautista, představitel Draxe. Na svém twitterovém účtě napsal:
"James Gunn je jeden z nejlaskavějších, nejsoucitnějších a nejdobromyslnějších lidí, co jsem kdy poznal. Je vlídný, milý a hluboce mu záleží na lidech a zvířatech. Dělal chyby. Jako my všichni. FAKT se mi nelíbí, co se mu teď děje."
Jak se k tomu stavíte vy?