Nejlépe placení herci současnosti (2017)

Nejlépe placení herci současnosti (2017)
5. Jackie Chan (63 let, Hong Kong)
kdo-je-nejlepe-placenym-hercem-soucasnosti
Oproti loňsku si o tři příčky a 12 milionů dolarů pohoršil. Být v Top 5 dva roky po sobě je ale i tak úspěch. Hvězda akčního žánru, která si ze sebe umí udělat legraci, vydělávala i díky dabování animovaných filmů. Prestiž Chanovi zajistil též čestný Oscar z loňského listopadu. Na kontě má Jackie 49 milionů dolarů hrubého.
4. Adam Sandler (50 let, USA)
kdo-je-nejlepe-placenym-hercem-soucasnosti-1
Před dvěma roky nad ním lámal kolega Tomáš Chvála hůl. A ejhle, Sandler se vyšvihl na čtyřku napakovaný 50,5 miliony dolary. Nejlepší roky má tenhle komik už dávno za sebou, i tak se ale objevuje mezi komerčně nejúspěšnějšími herci současnosti. Čím to? Sandler uzavřel smlouvu s Netflixem na 5 filmů za 250 mega! Hned první z pětice, bláznivý western The Ridiculous 6 (2015), to sice schytal u recenzentů, ale peníze dorazily od uživatelů streamovací služby.
3. Vin Diesel (50 let, USA)
Vin Diesel
Vin Diesel
Stejně jako předloni drží třetí pozici charismatický představitel Dominica Toretta z nebývale populární série Rychle a zběsile. Letos se Vin do kin vrátil i coby Xander Cage a mluvící Groot v druhých Strážcích Galaxie. Na účet mu přistálo 54,5 milionů dolarů.
2. Dwayne Johnson (45 let, USA)
Pobřežní hlídka (2017)
Pobřežní hlídka (2017) | Paramount Network
Dieselův kolega z rychlé a zběsilé série skončil druhý. Oblíbený wrestler si oproti loňsku, kdy žebříčku dominoval, o jednu příčku pohoršil. Nepatrně si naopak polepšil v penězích na výslednou cifru 65 milionů dolarů. Kromě angažmá v osmém dílu Rychle a zběsile si částku zajistil díky účinkování v nové Pobřežní hlídce (2017) a chystaném rodinném filmu Jumanji: Vítejte v džungli! (2017).
1. Mark Wahlberg (46 let, USA)
Mark Wahlberg
Pohádkové tržby si díky angažmá v opulentních Transformers: Posledním rytíři (2017) vysloužil "Marky Mark" Wahlberg. Přestože nový film Michaela Baye sklízí negativní kritiky a při rozpočtu 217 milionů dolarů (bez nákladů na marketing) utržil "pouhých" 600 mega, Wahlberg je na svém. Jeho účet je bohatší o 68 milionů dolarů hrubého.
Přehled nejlépe placených hereček najdete zde.