Simpsonovi jen tak neskončí. Tvůrce prozradil, jaké historické mety chce se seriálem dosáhnout

Simpsonovi jen tak neskončí. Tvůrce prozradil, jaké historické mety chce se seriálem dosáhnout
Simpsonovi | 20th Century Fox Television
Hlášky o tom, že Simpsonovi už dávno ztratili na svém lesku a jsou jen čím dál unavenějším derivátem starých sérií, slýcháme už dlouho. Sledovanost v průběhu několika dekád samozřejmě výrazně klesla a byly časy, kdy to nevypadalo s budoucností žluté bandy zrovna růžově. Jenže v posledních letech se karta obrací. Simpsonovi nabrali díky pohlcením Disneym a přiřazením na streamovací službu Disney+ novou vlnu diváků, úspěch zde slaví také jejich kraťasy a v poslední době se dokonce začíná mluvit i o dalším celovečerním filmu.
Simpsonovi
Simpsonovi
  • O2 TV
  • Disney+
88%
Aktuálně běžící 35. řada u fanoušků i kritiků sbírá hodně kladné ohlasy a někteří dokonce mluví o návratu starých dobrých časů. To zní jako přemrštěné tvrzení, pravdou ale zůstává, že obyvatelům Springfieldu se aktuálně daří. Otázkou je, jak dlouho tento stav ještě potrvá. Simpsonovi mají schválenou ještě 36. řadu, během níž bude odvysílána neuvěřitelná 800. epizoda. A právě to je číslo, kvůli němuž se minimálně jeden z showrunnerů Al Jean do důchodu ještě nechystá.
V rozhovoru pro web Screen Rant totiž jeden z hlavních tvůrců seriálu potvrdil, že aktuálním cílem je překonání hranice tisíce epizod. Což se zdá jako ambiciózní a takřka neuvěřitelné číslo, po němž by se Simpsonovi definitivně zapsali do historie. Tedy, ne že by v ní už dávno nebyli, tuhle hranici už by ale bylo opravdu těžké napodruhé překonat. Ani Homer k ní ale ještě nemá úplně jednoduchou cestu. Při současné porci 22 epizod za sezónu by to totiž znamenalo, že by musel být seriál obnoven ještě na dalších devět řad a vysněného milníku by se pravděpodobně dočkal přesně za 10 let, v roce 2034.
Simpsonovi
Simpsonovi
Simpsonovi
Simpsonovi
Simpsonovi
Což se zdá být opravdu spíše vlhkým snem. Obzvláště, když s kvalitou žluté legendy to bývá jako na houpačce a budoucnost stále není vytesána do kamene. Na druhou stranu, Simpsonovi už několikrát dokázali utéct hrobníkovi z lopaty a ukázat, že nic pro ně není nemožné. Jestli má tedy nějaký seriál šanci tuto metu zdolat, jsou to asi jedině oni.
Podívejte se s námi také na žebříček nejlepších animovaných seriálů podle Kinoboxu.
Zdroj: Screen Rant, MovieWeb