Douglasův návrat na vrchol? Herecká legenda se představuje v traileru historického spektáklu

Douglasův návrat na vrchol? Herecká legenda se představuje v traileru historického spektáklu
Franklin (2024) | Apple TV+
V osmidílné minisérii s všeříkajícím názvem Franklin si zahraje jednoho z amerických Otců zakladatelů, kteří stáli za vznikem USA. Nový historický seriál streamovací služby Apple TV+ vás v těchto snahách zavede do poněkud netradičního prostředí. 70letý Benjamin Franklin se zde totiž coby diplomat působící ve Francii bude snažit na královském dvoře získat přízeň a důležitou podporu pro americkou nezávislost na Velké Británii.
Franklin
Franklin
73%
Tyto snahy s pomocí jeho vnuka vedly k domluvení francouzsko-americké vojenské aliance v roce 1778 a následné realizaci Pařížské smlouvy, která v roce 1783 uznala nezávislost třinácti kolonií na východním pobřeží dnešních USA a ukončila válku s Velkou Británií. Ještě předtím ale musel Franklin vykonat jeden ze svých nejdůležitějších politických úkolů, v němž mu chtěli zabránit britští špióni i někteří francouzští nepřátelé.
První upoutávka servíruje velkorysé kostýmní drama, u něhož Apple zase jednou nešetřil zejména na honosných kostýmech a patřičných kulisách. Jinak totiž logicky čekejme spíše dialogovou podívanou plnou pletich, zrad a nečekaných spojenectví, do níž by epické výjevy ani pořádně nezapadly. Michael Douglas se tu pak po delší době prezentuje v plné herecké formě a jako jasný tahoun série, která bude stát z velké části na jeho charismatu. A to herecký bard ani s blížícími se 80. narozeninami rozhodně neztrácí.
Franklin: trailer | Apple TV+
Franklin pak možná nebude divácky zrovna strhující podívanou, lákavé záběry i další tvůrčí jména ovšem slibují žánrově kvalitní a scenáristicky podnětnou látku. Seriál na motivy knihy A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America od Stacy Schiff má totiž na starosti scenárista a specialista na historická dramata Kirk Ellis, jenž stojí za oceňovanou minisérií od HBO John Adams. Měli bychom tedy dostat velmi výživný výlet do nepříliš probádané části americké historie, která by neměla potěšit pouze příznivce dějepisu. Minimálně Douglas by se o to se svým oddaným výkonem měl postarat.
Podívejte se na žebříček nejlepších seriálů, které jsou dostupné na Apple TV+.
Zdroj: Apple TV+