Tatér z Osvětimi dojímá v prvním traileru. Adaptace knižního hitu ukazuje lásku i hrůzy války

Tatér z Osvětimi dojímá v prvním traileru. Adaptace knižního hitu ukazuje lásku i hrůzy války
Tatér z Osvětimi | Peacock
Čtenáři i knihou nepolíbení diváci dostanou skutečný příběh Sokolova, vězně v Osvětimi, jemuž je přidělena práce tatéra, který má čísly označovat nově příchozí vězně. Během značkování se následně setká s Gitou Furman a láska na první pohled je na světě. Mezi dvěma židovskými vězni vzniká silné pouto a oba dělají všechno proto, aby hrůzy koncentračního tábora přežili. Zároveň však budeme sledovat i druhou časovou rovinu o takřka 60 let později, v níž starý Ludwig Sokolov (též zvaný Lale) vypráví spisovatelce svůj příběh a vyrovnává se s minulostí i těžkou ztrátou.
Tatér z Osvětimi
Tatér z Osvětimi
AI
65%
Šestidílné minisérie se chopily scenáristky Gabbie Asher a Jacquelin Perske, které zatím nemají za sebou moc výrazných zářezů a vyhlížený projekt pro ně bude velkou výzvou. Starší verzi hlavního hrdiny si zahraje herecký veterán Harvey Keitel, společnost mu bude dělat např. herečka Melanie Lynskey ze sitcomu Dva a půl chlapa či oceňovaného hitu Yellowjackets, na hudbě se pak částečně podílel také věhlasný skladatel Hans Zimmer. O známá či zvučná jména tak nebude u projektu nouze.
První upoutávka hraje na správně emocionální strunu, která nejspíš neosloví pouze čtenáře předlohy. Krátká ukázka láká na silné pouto ústřední dvojice, ale také na hrůzy koncentračního tábora, jež sice asi fanouškům válečného žánru neukáží nic nového, i přesto však budou mít potenciál stát se velmi silným či děsivým diváckým zážitkem.
Tatér z Osvětimi: teaser trailer | Sky
Druhá časová rovina se Sokolovovým vzpomínáním, která připomíná nedávný snímek Jeden život o Nicholasi Wintonovi, pak může dát celému příběhu další dojemnou a emotivní vrstvu. Knižní materiál k tomu mají tvůrci rozhodně více než nadějný, tak snad nebudou mít čtenáři po sledování pachuť v ústech. Minisérie Tatér z Osvětimi začíná 2. května na streamovací službě Peacock, u nás se proto s největší pravděpodobností objeví na platformě SkyShowtime.
Podívejte se na žebříček nejlepších válečných seriálů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Peacock