Jeden z největších seriálů roku je za rohem. Avatar láká v traileru na velkolepou fantasy událost

Jeden z největších seriálů roku je za rohem. Avatar láká v traileru na velkolepou fantasy událost
Avatar: Legenda o Aangovi | Netflix
Podíváme se tedy do rozsáhlého fantasy světa, jemuž vládnou čtyři národy, z nichž každý vládne jinému přírodnímu živlu. Mír je zde ovšem minulostí. Mocný národ ohně totiž ničivou silou napadl ostatní a chce ovládnout celý svět. Rovnováhu sil může nastolit jedině Avatar – mocný vyvolený, jenž umí zkrotit všechny čtyři živly. A tím je nyní 12letý chlapec Aang, jenž se ovšem nejdříve musí za pomoci svých společníků naučit své schopnosti ovládat.
Avatar: Legenda o Aangovi
Avatar: Legenda o Aangovi
73%
Původní animovaný seriál se stal fenoménem a kultovní záležitostí, která dokázala skvěle skloubit západní vliv s anime a asijskou tématikou. Výsledkem byl seriál, na který nedají fanoušci ani po letech dopustit. Animák se dočkal pokračování v podobě neméně úspěšné Legendy Korry a bohužel i celovečerního filmu Poslední vládce větru od M. Night Shyamalana, z něhož se vyklubal komerční propadák a nejhorší film režisérovy filmografie.
Nový hraný seriál má ovšem všechen potenciál k tomu, aby hrané prokletí prolomil a značce napravil reputaci. Také nový 90vteřinový trailer se totiž muže pochlubit opravdu obřím měřítkem, skvělými triky a velkou porcí akce, která v ukázce šikovně prodává sílu jednotlivých živlů. Nechybí ovšem ani správně magická atmosféra lákající na rozlehlý svět a plno odkazů pro fanoušky originálu. Z upoutávky je pak znát zřetelné cílení na mladší publikum, zároveň však nabízí dostatek diváckých atrakcí jak pro příznivce animáku, tak fantasy žánru.
Avatar: Legenda o Aangovi: finální trailer | Netflix
První ohlasy jsou navíc spokojené a Netflix má silně nakročeno ke svému prvnímu seriálovému megahitu letoška, který se navíc může šikovně svézt i na vlně loňské úspěšné anime adaptace One Piece. Fanouškovská očekávání jsou však vysoko a showrunner Albert Kim bude mít co dělat, aby překonal všechny překážky. Stejně jako bude dětský herec Gordon Cormier čelit opravdu velké výzvě v tom, aby se stal důstojným mladým Avatarem.
Podívejte se na žebříček nejlepších fantasy seriálů podle databáze Kinoboxu.
 Zdroj: Netflix