Nejočekávanější korejské seriály roku: druhá Hra na oliheň, pomsta i zombie

Nejočekávanější korejské seriály roku: druhá Hra na oliheň, pomsta i zombie
Seriály Hra na oliheň a All of Us Are Dead | Netflix

Marry My Husband (Prime Video)

premiéra 1. ledna 2024, nové epizody každé pondělí a úterý
Marry My Husband
Marry My Husband
83%
Zrada a druhá šance jsou populární témata tzv. k-dramat. Tak je tomu i v případě seriálu Marry My Husband, který od začátku ledna uvádí Amazon Prime Video. Nicméně nechybí jedno ozvláštnění, jímž je cestování v čase. Seriál vypráví o Kang Ji-won, která vede tuctový život – její manželství je otřesné, vyvdaná rodina ji nepřijímá a její práce ji nenaplňuje. Poté, co odhalí manželovu nevěru s její nejlepší kamarádkou, je Ji-won zavražděna. Dostává nicméně druhou šanci změnit svůj život, když se vrátí v čase o deset let.

A Shop for Killers (Hulu)

premiéra 17. ledna 2024
A Shop for Killers
A Shop for Killers
81%
A Shop for Killers je adaptací akčně-mysteriózní novely. Vysokoškolský student Jung Ji-an přišel jako dítě o rodiče, vychoval ho strýc, který však zemřel za záhadných okolností. Když Ji-an zdění tajuplný obchod, který se zdál být obyčejnou samoobsluhou, stane se terčem nebezpečného zabijáka, jenž se ho zoufale snaží dostat. A Shop for Killers bude slibnou podívanou plnou intrik, akce a dramatičnosti.

Doktoři na dně (Netflix)

premiéra 27. ledna 2024
Doktoři na dně
Doktoři na dně
74%
Nepřátelé, kteří se do sebe postupně zamilují, budou ústřední dvojicí korejské romance Doktoři na dně. Nam Ha-neul a Yeo Jeong-woo se na střední škole nenáviděli, nemohli jeden druhého vystát. Po letech se znovu potkají, tentokrát jako vyhořelí doktoři, které svede dohromady právě to, že se oba ocitli na dně. Romantická komedie a lékařské drama v jednom by mohlo být nevyzpytatelným příběhem o lásce a nových začátcích.

A Killer Paradox (Netflix)

premiéra 9. února 2024
Vražedný paradox
Vražedný paradox
70%
Zabít je amorální, ale může být ospravedlnitelné, pokud se jedná o člověka, který se dopustil něčeho špatného? Seriál vychází ze stejnojmenného webtoonu, v hlavní roli Lee Tanga se objeví hvězda Parazita Choi Woo-shik. Ztvární vysokoškolského studenta, který v sobě objeví schopnost identifikovat zlé lidi a stane se sériovým vrahem. Policie zastoupená detektivem Jang Nan-gamem je mu na stopě. A Killer Paradox obsahuje komplexní morální premisu, kterou posiluje Woo-shikovo herecké umění.

Queen of Tears (Netflix)

premiéra v březnu 2024
Královna slz
Královna slz
84%
Moderní zvrat v klasickém pohádkovém příběhu o princezně. Queen of Tears se bude snažit obrátit divácká narativní očekávání. Romantický příběh se bude odvíjet od vztahu mezi bohatou dědičkou Hong Hae-in a právníkem Baek Hyun-woo, kteří po tříletém manželství zažívají krizi. Budou se ji snažit zvládnout tak, aby jejich vzájemné city přetrvaly. K-dramata příliš často nezačínají vyprávění krokem do poloviny příběhu nějakého vztahu, jako to dělá Queen of Tears. V hlavních rolích se navíc představí populární herci Kim Ji-won a Kim Soo-hyun.

Everything Will Come True (Neftlix)

premiéra bude upřesněna
Everything Will Come True
Everything Will Come True
Pokud vás láká love story mezi člověkem a nadpřirozenou bytostí, tento seriál bude pro vás tím pravým ořechovým. Ga-young, obyčejná žena, která nerada dává najevo své emoce, osvobodí z lampy džina a může vyslovit svá tři přání. Džin je nicméně pravým opakem Ga-young, všechno silně prožívá a je zmítaný emocemi, navíc má vlastní osobnost. Nadcházející seriál je znovusjednocením herečky Bae Suzy a herce Kim Woo-bina, již spolu hráli v roce 2016 v romantickém melodramatu Uncontrollably Fond.

Mr. Plankton (Neflix)

premiéra bude upřesněna
Mr. Plankton
Mr. Plankton
AI
70%
Všednost a prázdnota v životě dožene protagonistu seriálu Mr. Plankton. Příběh vypráví o Hae-joovi, který sní o mnohem barvitější a zajímavější existenci, než je jeho chmurná současnost, a Jae-mi, která se stane objektem jeho nekonečné lásky. Lee Yoo-mi, jež hraje Jae-mi, prožívá kariérní růst poté, co získala Emmy za Hru na oliheň. Stala se první korejskou herečkou, která toto ocenění obdržela, navíc se objevila i v dalších sledovaných a oblíbených pořadech All of Us Are Dead či Strong Girl Nam-soon.

The Trunk (Neflix)

premiéra bude upřesněna
The Trunk
The Trunk
AI
73%
Sňatky z rozumu a předstírané vztahy jsou běžnou ingrediencí k-dramat, ale The Trunk slibuje pozvednout zápletku tím, že k ní přidá spiknutí. Seriál bude vyprávět příběh In-ji, již si najme osamělý hudební producent Jung-won, aby předstírala, že je jeho manželkou. Jeho bývalá žena, která vlastní seznamovací kancelář, dodá vyprávění potřebnou dynamiku. Když In-ji a Jung-won vstoupí do ročního „manželského“ svazku, objeví se záhadný kufr, který je navede na misi, na níž budou moci odhalit skrytá tajemství společnosti.

You Have Done Well (Netflix)

premiéra bude upřesněna
You Have Done Well
You Have Done Well
AI
76%
Oblíbený korejský zpěvák a herec Park Bo-gum je protagonistou seriálu You Have Done Well, který vypráví o Ae-soon a Gwan-silk narozených na ostrově Jeju v padesátých letech. Producenti zatím drží informace pod pokličkou, ale nejspíš půjde o podobenství vrcholů a pádů mladé lásky. Starší verze hlavní hrdinky a hrdiny ztvární Moon So-ri a Park Hae-joon, což je určitou zárukou kvality. V seriálu se navíc objeví IU, která měla od herectví pětiletou pauzu. Předtím byla součástí projektů Hotel Del Luna, My Mister a Dream.

Hra na oliheň (Neflix)

konec roku 2024
Hra na oliheň
Hra na oliheň
81%
Návrat nejúspěšnějšího k-dramatu Netflixu patří k nejsledovanějším událostem roku. Druhá řada se vrátí a nebude v ní chybět vítěz Emmy Lee Jung-jae jako Gi-hun, Wi Ha-joon jako strážce Jun-hoe, Lee Byung-hun a Gong Yoo. Globální fenomén, který sledovaly domácnosti po celém světě, přinese rovněž některé nové a neokoukané tváře. Natáčení začalo během minulého léta, kdy Netflix sdílel první fotografie lákající na druhou řadu. Udivíme, jaké překvapení má pro nás v rukávu tvůrce Hwang Dong-hyuk.

All of Us Are Dead (Netflix)

konec roku 2024
All of Us Are Dead
All of Us Are Dead
72%
Jedno z nejlepších k-dramat z roku 2022. All of Us Are Dead se vrátí s druhou řadou i se studenty střední školy Hyosan přepadené zombies. Tento seriál byl v době uvedení neuvěřitelně populární nejen v rodné Jižní Koreji, ale po celém světě. Vypráví o skupině studentů, kteří musí vyřešit nejen to, jak přežít útok zombies, ale navíc zabránit šíření nákazy. Na konci první sezóny někteří hrdinové a hrdinky zemřeli, škola byla zničená a publiku zůstal cliffhanger, který nechal mnohé otázky nezodpovězené. A jednou z největších záhad bude pravděpodobně vzkříšení Cheong-sana (Yoon Chan-young), který byl považovaný za mrtvého.
Zdroj: Netflix, Prime Video, Hulu