Legenda Korry

83%
Legenda Korry
Legenda Korry
Příběh se odehrává 70 let po událostech zachycených v Avatar: The Last Airbender a točí se kolem nového avatara, dívky jménem Korra z Jižního vodního kmene. Korra už ovládá tři elementy a jde do Republic City, aby se naučila používat i ten poslední - vítr. Jejím učitelem se stane Aangův syn Tenzin, ale její trénink nebude lehký, protože zjišťuje, že se chystá revoluce.


kknk2
kknk2
2 949 bodů
7.5
Na rozdíl od Legendy o Aangovi mě nikdy jako malou Korra nebrala. Možná to bylo tím, že hlavní postavy byly „přestárlé“ a seriálovému světu chybělo kouzlo svého předchůdce. Můj názor se však změnil. Korra se liší drsnějším pojetím a pokrokovějšími tématy, ovšem i rozdělením. První série trpí nedostatkem humoru a kromě skvělého padoucha na ni nic extra nevidím. Druhá byla nejlepší, jen trochu předčasně epická a globální. Trojka dojížděla na výpary, finální čtvrtá řada značne ztemněla, ale nemusím si ztěžovat. Proto těch poctivých 75 %.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8
Kdysi dávno jsem v televizi viděl první sérii Legendy Korry a tehdy mi kvalita nepřišla dosahující předešlého Aanga. Uplynulo x let a já konečně shlédl všechny čtyři série a zde je můj verdikt. Animace je pěkná, ale pokud člověk začne seriál sledovat hned po Aangovi, musí si krapet zvykat. Zasazení do 20-30. let je velmi specifické a hudba mi chvílemi k jednotlivým scénám příliš neseděla, myšleno tedy ona hudba dobová. Oproti Aangovi museli tvůrci samozřejmě přijít s jinou zápletkou a zde chybí avatarce pochopit již jen jeden živel. Záporák Amon je vcelku zajímavý a víceméně táhne první řadu, která se po slabších prvních dílech rozjede. Druhá série byla oproti závěru té první o trošku slabší, ale vynahradily to díly ve světě duchů, které řadím k vrcholu celého Avatarského univerza. Škoda jen toho finále s kaiju a Deus Ex Machinou. Začátek třetí série byl opět slabý a celou řadu táhla víceméně jenom postava Zaheera, což je asi nejgeniálnější postava, se kterou tvůrci přišli. Co kdyby byl Buddha zlý? No, dopadlo by to asi takhle. Ovládání lávy a podobné novinky mi přišly trošku přes čáru a pak tu byla řada čtvrtá, která začala nadějně. Klidně bych si dokázal představit příběh o tom, že by Korra na konci třetí řady zemřela a my bychom museli sledovat svět bez Avatara, jako nám to předvedl první díl taky. No, škoda, že se pak musela vrátit a linka s Kuvirou skončila opět soubojem s obřím nepřítelem, který měl navíc superzbraň. Když to vezmu kolem a kolem, dávám seriálu krásných 80%

Dodatečné informace

Původní název:
Legenda Korry (více)
  • USA Legenda Korry
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění