Temný případ se vrací v plné síle. U diváků má větší úspěch než největší televizní hity

Temný případ se vrací v plné síle. U diváků má větší úspěch než největší televizní hity
Temný případ, 4. řada | HBO
Přijetí kritiky bylo od počátku nadšené, 93% poměr kladných recenzí na serveru Rotten Tomatoes je dokonce o dva body výš než ikonická jednička. Jde také o dvojnásobek nešťastné dvojky, jež se dostala pod 50 % a značí nejhorší výsledek pořadu. Nejčastější výtky vůči resuscitaci s podtitulem Noční krajina zaznívají ohledně zjednodušení celého konceptu, kdy například zcela zmizely skoky v čase tak typické pro předchozí řady. Jak ale vidno při pohledu na hodnocení, drtivá většina kritiků a kritiček s tím nemá větší problém, někteří to považují dokonce za plus.
Temný případ
Temný případ
88%
S hodnocením publika je to komplikovanější. Není o něm snadné udělat si jasný obrázek vzhledem k tomu, že internet nevyhnutelně zaplnili lidé, kteří mají velký problém s tím, že po třech sériích s mužskými protagonisty sledujeme tentokrát dvě ženy, Jodie Foster a Kali Reis. Jakákoliv hromadnější internetová diskuze se automaticky stočí k tomuto faktu, a tím se debata o celém seriálu zastaví na místě. Trollové zaplnili i internetové databáze a uměle snižují hodnocení čtvrté série, kterou ani neviděli. V publiku se jistě najdou i upřímní nespokojenci, je však těžké určit jejich poměr.
Temný případ: trailer na 4. sérii | HBO Max
Pokud však o diváckém úspěchu můžeme mluvit řečí čísel, hlásí HBO spokojenost. Epizody se na obrazovkách a streamu těší bezprostřednímu zájmu zhruba 2,5 milionů lidí. Tato skupina dokonce roste – třetí epizoda hlásí nejvyšší sledovanost z čtvrté série, i přestože se dočkala uvedení vedle utkání amerického fotbalu. Samozřejmě, že tato čísla jsou v období VOD pouhým začátkem a o skutečném úspěchu budeme moct mluvit až po odvysílání všech epizod a s časovým odstupem.
Případ temnější než kdy dřív. True Detective se vrací s Jodie Foster a v plné síle
Recenze5. 1. 2024
Případ temnější než kdy dřív. True Detective se vrací s Jodie Foster a v plné síle
Přesto jde už nyní říct, že se Temný případ podle Variety těší dokonce vyšším číslům, než za stejnou dobu vykázaly kultovní a vysoce populární pořady posledních let jako Boj o moc (Succession) a Bílý lotos (The White Lotus). Přestože tedy na internetu seriál obklopuje vrstva nevyhnutelné toxicity, mlčící většina je zřejmě velmi spokojená. Dost na to, aby se s týdenními rozestupy vracela a dokonce početně rostla. Pokud panoval strach, že Temný případ už nemá, co nabídnout, Issa López dokázala opak.
Můžete se podívat na žebříček nejlepších seriálů HBO Max podle databáze Kinoboxu.
zdroj: Variety