Chystá se další banger? Seriál České televize Adikts vypadá jako víc než osvětová kampaň

Chystá se další banger? Seriál České televize Adikts vypadá jako víc než osvětová kampaň
Adikts | Česká televize
Šestidílná série si premiéru na iVysílání odbyde 9. ledna a od 24. ledna bude vysílána na obrazovkách České televize. Tvůrci v tiskové zprávě slibují „radikální a necenzurovaný pohled na závislosti a konzumaci drog mezi mladými“. Toto téma sledoval do značné míry i BANGER., kde mimo jiné k překvapení mnohých herecky okouzlili Adam Mišík a především Marsell Bendig. „Samozřejmě jsem přemýšlel o tom, jestli se nebudu opakovat. Ale tohle téma v podstatě dál rozvíjím a můžu tak doříct to, co se nepodařilo v BANGER.,“ dodal a scenárista režisér v tiskové zprávě.
Adikts
Adikts
60%
Příběh bude sledovat pětici studentů adiktologie, kteří se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodnou pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Účinek drog se však stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranici jejich možností i sil. „Snažíme se to proto pojímat odlehčeně jako film o superhrdinech. Nejde o reálný svět, zaměřujeme se na fikci a komiksové prostředí. Drogy jsou jakýmsi prostředkem k získání superschopností,“ vysvětlil dál režisér.
Adikts: teaser trailer | Česká televize
Hlavní roli ztvární tentokrát mladý filmový a divadelní herec Petr Uhlík, jenž na rozdíl od předchozího Sedlákova projektu není známou hvězdou, přichází tedy před publikum s čistým štítem. „Moje postava se jmenuje Max a je prakticky neustále pod vlivem, což souvisí s tím, že nedokáže zpracovávat svoje emoce a neřeší svoje problémy,“ popsal svou postavu. V dalších rolích se objeví Luciana Tomášová, Kristýna Jedličková, Tadeáš Moravec a Martina Jindrová. Ve vedlejší roli debutuje zpěvačka Lenka Dusilová.
Seriál navazuje na osvětovou kampaň, jejíž součástí byl například i dokument 13 minut Víta Klusáka. Proto je kromw České televize koproducentem i Česká asociace pojišťoven. Jistě se však nemusíme bát nudné agitky. První upoutávka slibuje další stylisticky výraznou podívanou, která zvládne mluvit k mladým jejich jazykem. A dost možná také k příznivcům originální televizní tvorby, kterou u nás potřebujeme jako sůl.
zdroj: tisková zpráva