Kůstka ze Sběratelů kostí je obyčejná holka, pro kterou je herectví jen práce. Co dnes dělá?

Kůstka ze Sběratelů kostí je obyčejná holka, pro kterou je herectví jen práce. Co dnes dělá?
Emily Deschanel | Getty Images
Tak by se dal shrnout její optimistický a současně pragmatický přístup k herectví. Deschanel je rodačka z Los Angeles, pochází z umělecké rodiny (její sestra Zooey a matka Mary Jo jsou také herečky, otec je kameraman), a přesto zůstala nohama na zemi. I když se díky Sběratelům kostí objevovala na obrazovkách milionů lidí po celém světě po dobu dlouhých dvanácti let, vždy si stála za tím, že to pro ni byla hlavně práce: „Pořád žiju svůj život tak, jak jsem ho žila vždy.“
Možná v tom hraje svou roli, že na rozdíl od sestry Zooey nevyrůstala s tím, že bude herečkou. Ve skutečnosti jí nebylo v dětství příliš příjemné, když na ni otec namířil svou kameru. Zpočátku si myslela na architekturu („milovala jsem tu kombinaci umění a vědy“), pak však ve škole začala hrát v divadle a zvítězily geny. Uvědomila si, jak ji herectví baví, proto se rozhodla, že půjde touto cestou.
Spider-Man 2
Spider-Man 2 | Sony
Na začátku své kariéry Deschanel dostávala malé role ve velkých filmech. Jejím prvním štěkem byla aktivistka házející barvu na kožešiny ve filmu Může to potkat i vás (1994), menší úlohu měla ve filmu Návrat do Cold Mountain (2003) a zahrála si bezejmennou recepční ve filmu Spider-Man 2 (2004).

Průlom s Disneym

Dveře k větším rolím jí otevřelo drama Cesta za vítězstvím (2006). Po práci na tomto filmu ji jeden z manažerů společnosti Disney doporučil jako možnou představitelku hlavní role ve Sběratelích kostí. „Tak jsem se setkala s Hartem Hansonem, tvůrcem seriálu, a Barrym Josephsonem, druhým výkonným producentem a režisérem. Vzpomínám si, jak se Hart smál opravdu nevtipným vtipům, které jsem říkala. Myslela jsem si, že je to opravdu milý chlapík, protože já nebyla vůbec vtipná,“ řekla.
Roli nakonec získala, ale měla své pochybnosti. „O forenzní antropologii jsem nic nevěděla a zdálo se mi to tematicky velmi omezené. Nemyslela jsem si, že by se dal udělat celý seriál založený na kostech,“ uvedla s tím, že se velmi mýlila. Role ji proslavila po celém světě, ze Sběratelů kostí se stal jeden z nejúspěšnějších kriminálních seriálů v televizní historii, který znají diváci a divačky po celém světě.
Ďábel v Ohiu
Ďábel v Ohiu | Netflix

Život po Kůstce

Navzdory nabyté slávě se pro Deschanel každodenní život moc nezměnil. Stále vnímá herectví jako práci, kam zkrátka denně dochází, a pak se věnuje sobě a rodině. V roce 2010 se provdala za herce a scenáristu Davida Hornsbyho, se kterým má dva syny, přičemž obě těhotenství scenáristé Sběratelů kostí začlenili do příběhu seriálu.
Od konce show zahostovala ve dvanácti epizodách Animal Kingdom (2019), mihla se v jedné epizodě seriálu Zelenáč (2021), ztvárnila hlavní roli v mysteriózní minisérii Ďábel v Ohiu (2022) od Netflixu, která si sice odnesla rozporuplná hodnocení, ale její výkon byl obecně vychvalovaný, a také natočila drama Big Boys (2023), jež na premiéru zatím čeká.
A jaká je šance, že se vrátí jako Temperance Brennanová v nové sérii Sběratelů kostí? Zatím nic není oficiálně na stole, protagonisté však prý pravidelně s tvůrci show tuhle možnost probírají. A vzhledem k tomu, že doba přeje revivalům, nic není nemožné. Původní seriál najdete celý v nabídce Disney+. Stejně jako další seriály hodnocené v žebříčku uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
zdroje: People, Facts, bu

Čtete nás rádi? Podpořte nás, prosím, v hlasování o Křišťálovou lupu. Děkujeme.