Finále seriálu Koruna míří k tragické smrti princezny Diany

Finále seriálu Koruna míří k tragické smrti princezny Diany
Korun | Netflix
Koruna
Koruna
89%
Neftlix dnes oficiálně ohlásil poslední, šestou řadu seriálu Petera Morgana, která bude rozdělená do dvou částí, ovšem celkem bude čítat deset dílů. První část (čtyři epizody) vypustí ve čtvrtek 16. listopadu, druhou pak až o měsíc později, konkrétně 14. prosince (šest epizod).
Koruna: teaser trailer na 6. sérii | Netflix
V ukázce vidíme a slyšíme královnu Alžbětu II., v seriálu postupně zpodobněnou herečkami Claire Foy, Olivií Colman a Imeldou Staunton. Nové plakáty k poslední sezóně ukazují nejprve princeznu Dianu (Elizabeth Debicki), královna je až na druhém z nich. Podle Netflixu bude šestá řada zahrnovat období života královské rodiny ve druhé polovině 90. let 20. století do roku 2005. V roce 1997 došlo k tragickému úmrtí princezny Diany a Dodiho Fayeda (Khalid Abdalla) v Paříži, právě jejich rozvíjející se vztah a jeho náhlý konec by měla pojmout první část šesté sezóny Koruny.
Druhá se zaměří na prince Williama (Ed McVey), který se po smrti matky snaží navázat na svůj předchozí život v Etonu a vypořádat se s vlnou zájmu veřejnosti o budoucího vladaře. Královna dosahuje svého jubilea coby hlavy konstituční monarchie, zároveň věnuje pozornost svému synovi Karlovi (Dominic West), jehož přiměje ke svatbě s Camillou (Olivia Williams). Do druhé části šesté řady se vejde i „pohádkový“ vztah Williama a Kate Middleton (Meg Bellamy). Chybět nebudou ani Claudia Harrison jako princezna Anna a Bertie Carvel jako Tony Blair.
Koruna
Korun | Netflix
Podívejte se na žebříček nejlepších seriálu Netflixu podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.