Hotel Continental: seriál ze světa Johna Wicka je online i v Česku a stojí za pozornost

Hotel Continental: seriál ze světa Johna Wicka je online i v Česku a stojí za pozornost
Hotel Continental | Peacock
Nový seriál ze světa Johna Wicka s názvem Hotel Continental měl premiéru v pátek 22. září na americké streamovací službě Peackock. Protože nikdo další uvedení neavizoval, čekali jsme, že bude nějakou dobu trvat, než se podívá i k nám. Jaké proto bylo naše překvapení, když ve stejný den obohatil první díl nabídku služby Prime Video, a to rovnou s českými titulky. Ukázalo se, že v Amazonu si pro většinu trhů zajistili práva, jen to nikomu neřekli. Zvláštní tah, ale rozhodně je dobře, že na něj došlo.
Hotel Continental: trailer | Peacock
Hotel Continental má totiž potenciál. Nečekejte klasickou recenzi, venku je pouze jedna epizoda (další budou následovat 29. září a poslední 6. října). Ale vzhledem k tomu, že mají jednotlivé díly celovečerní stopáž (90 minut), lze si už z toho prvního udělat určitý nějaký dojem. A není vůbec marný.
Hlavní postavou seriálu je všem dobře známý Winston Scott, jeden z nejvýše postavených šéfů zabijáckého impéria a majitel newyorského Continentalu. Zde ho potkáváme teprve jako začínajícího mladíka (Colin Woodell), který se počátkem 70. let minulého století živí jako podvodník v Paříži.
Když jeho bratr něco ukradne tehdejšímu šéfovi Continentalu Cormacovi (Mel Gibson), nikdo se mladého Winstona na nic neptá. Zavlečou ho na druhou stranu světa a dostává jasný úkol –⁠ buď brášku najde a vrátí, co ukradl, nebo se sám nedožije rána. A přestože by Winston raději dělal tisíc jiných věcí, Cormac není někdo, komu se odmlouvá, takže nakonec přijímá. A aby měli fanoušci série radost, už tehdy dělá v hotelu asistenta Charon (zde s mladou tváří v podání Ayomide Adeguna).
John Wick: podle původního scénáře měl mít hlavní hrdina 75 let
Filmy24. 7. 2022
John Wick: podle původního scénáře měl mít hlavní hrdina 75 let
Bylo by naivní od Hotelu Continental očekávat dalšího Johna Wicka. A vlastně by to ani nebylo rozumné, protože Wick jednak nastavil akční laťku extrémně vysoko, jednak nelze nahradit Keanu Reevese. Tvůrci seriálu si to naštěstí uvědomili a na Wicka si nehrají. Ano, akce sází na souboje s menším než větším množstvím střihů a profi zabijáci pořád bez zaváhání posílají kulky mezi oči.
Ale akce tu nehraje prim. Je kořením gangsterské dobovky, která chce doplnit prázdná místa. Herecky je zatím nejvýraznější Gibson, Woodell a Adeguna vyžadují určitý zvyk (přeci jen hrají postavy, které dobře známe a máme je zafixované s nějakým projevem), kdokoli ostatní vesměs nestojí za zmínku.
První epizoda není žádné terno, ale dobře odsýpá a vypráví příběh, který minimálně z pozice fanouška chceme slyšet. A už pro tu fantastickou atmosféru alternativního New Yorku 70. let, doplněného úderným soundtrackem a pěknou kamerou, Hotel Continental stojí za pozornost.
Kdo další je ubytovaný po boku seriálového Hotelu Continental v české streamovací nabídce od Amazonu, zjistíte v Kinobox žebříčku nejlepších seriálů uvedených na Prime Video.