Kolik lidí zatím zabil John Wick? Dost na to, aby se i hororové legendy měly na pozoru

Kolik lidí zatím zabil John Wick? Dost na to, aby se i hororové legendy měly na pozoru
John Wick | Lionsgate
John Wick je s námi od roku 2014 a nestihl toho málo. Má za sebou tři filmy, dovolím si tvrdil, že i kultovní status a každý díl nabízí dech beroucí akci, která patří k tomu nejlepšímu žánrovému řemeslu. Každý, kdo viděl byť jediný film ze série, má jasno v tom, že existuje málo podobně výkonných zabijáků v historii filmu. Otázkou nicméně je, kolik přesně lidí Wick zabil?
Inu, v jedničce se s uměním Baby Yagy seznámilo přesně 77 nešťastníků. Může se to stát hodně, ale v rámci série je to ještě docela skromný start.
Halle Berry, Keanu Reeves
John Wick 3 | Lionsgate
Ve dvojce poslal Wick na odpočinek okolo 128 protivníků. Ve třetím díle se náš oblíbený zabiják poněkud uskromnil (ostatně měl parťačku, která navíc do krvavého baletu zapojila své dva chlupaté kamarády), ale i tak se jeho číslo pohybuje okolo 94. To v celkovém součtu dělá nějakých 299 padlých.
Jen pro srovnání, že opravdu nejde o malou cifru - Michael Myers ve všech Halloweenech zmasakroval 157 lidí (což se bavíme o deseti filmech). A takový Jason Voorhees má na triku 140 obětí ve dvanácti filmech. Co nám z toho vychází? Že je Wick ve skutečnosti mnohem větší monstrum, než oblíbené legendy hororového žánru. Můžete tak začít tipovat, o kolik číslo zvýší v připravovaném čtvrtém díle. Film by měl mít premiéru příští rok.
Keanu Reeves
John Wick 2