Doktor Watson dostane vlastní seriál, inspiruje se legendárním Housem

Doktor Watson dostane vlastní seriál, inspiruje se legendárním Housem
Watson | Warner Bros.
Ostatně není neobvyklé, že se holmesovská formule různě ohýbá. Seriálový Sherlock s Benedictem Cumberbatchem přinesl celou látku ve značně moderním balení, americká zpracování Jak prosté vyměnilo doktora Watsonona za doktorku Watsonovou, filmový Sherlock Holmes s Robertem Downeym jr. přetavil klasické příběhy slavného detektiva v blockbustery a netflixovská Enola Holmes se zaměřila na Sherlockovu mladší sestru.
Nepřiznanou adaptací byl rovněž seriál Dr. House, který v mnohém z originálu, pokud jde o charakterizaci hlavního hrdiny nebo jeho vztahu s nejlepším přítelem (v tomto případě kolegou Jamesem Wilsonem), vycházel. A právě tuto show připomíná nově ohlášený seriál Watson. Děj se bude odehrávat rok po smrti Holmese, jehož konečně dokázal porazit jeho úhlavní nepřítel Moriarty. Watson se vrátí k medicíně, bude vést lékařskou kliniku, věnovat se léčení vzácných nemocí a seriál bude primárně lékařský.
Dr. House
Dr. House | NBC
Přirozeně by neměl chybět vyšetřovací prvek, ale jak víme již z House, nemusí nutně vycházet z tajemných vražd, ale z pouhých nemocí. Ostatně, na Watsonovi se bude jako konzultant podílet doktor Shäron Moalem, což je lékař, genetik a výzkumník, který objevil několik nemocí a spoluzaložil pár lékařských společností. Pokud jde o hlavní tvůrčí sílu, za seriálem stojí Craig Sweeny, který psal Jak prosté, takže má k tématu blízko.
Seriál bude zasazený do současnosti, a jakkoli se první zprávy zmiňují hlavně o lékařské lince, přirozeně dojde i na Moriartyho, s nímž má Watson nevyřízené účty. Seriál v tuto chvíli nemá stanovené datum premiéry ani obsazenou hlavní roli.

Kinolog: Božský Vojta Dyk bez klobouku bos, upadnul mu nos. Dostane za to Oscara?

Po dlouhé době vzniknul v Česku tak ambiciózní historický životopisný film. Režisér Petr Václav přitom nikdy podobný projekt nedělal. Největší pastí by bylo hledat v něm nového Amadea. Il Boemo se vydává vlastní cestou.