Články

Rozhovory

  1. Příliš mladá noc, říká slovinský Olmo Omerzu z pražské FAMU.
    Rozhovory23. 3. 2012
    Příliš mladá noc, říká slovinský Olmo Omerzu z pražské FAMU.

    Snímek Příliš mladá noc slovinského režiséra Olma Omerzu, který si svou světovou premiéru odbyl na letošním mezinárodním filmovém festivalu Berlinale, míří 29. března do českých kin. Intimní aktuální příběh o dvou dvanáctiletých klucích, kteří se den po Silvestru náhodně ocitnou na zvláštní oslavě v bytě mladé dívky a prožijí zde své první setkání s láskou a sexualitou, před svou distribuční premiérou uvede v soutěžní sekci Nová Evropa letošní Febiofest.

  2. Ridley Scott: "Natáčení Promethea bylo nejlepší za poslední léta"
    Rozhovory19. 3. 2012
    Ridley Scott: "Natáčení Promethea bylo nejlepší za poslední léta"

    Prometheus patří nejen mezi nejočekávanější filmy roku, ale i dekády. Chcete vědět víc? Pak si určitě nenechte ujít následující rozhovor s režisérem Ridleym Scottem.

  3. Ondřej Vetchý: "Okresní přebor mi připomíná Městečko Twin Peaks"
    Rozhovory16. 3. 2012
    Ondřej Vetchý: "Okresní přebor mi připomíná Městečko Twin Peaks"

    Jeden z nejrespektovanějších českých herců současnosti. Celkem pětkrát byl nominován na Českého lva, za výkony ve filmech Golet v údolí, Kolja, Báječná léta pod psa, Tmavomodrý svět a Vendeta. Postava ambiciózního Jirky Luňáka patřila v seriálu Okresní přebor k těm nejpopulárnějším a kromě jiných mu přinesla i cenu TýTý. Jaký byl Luňák před tím, než se stal trenérem? Proč se netočily další díly seriálu, ale filmový prequel? Jak se hraje fotbal s utrženým lýtkem? A jak vnímá představitele hlavní role filmu, Miroslava Krobota alias Pepika Hnátka? Na to všechno odpovídá Ondřej Vetchý v následujícím rozhovoru.

  4. Oldřich Kaiser: "Nejvíc jsem si užil auto a bití pana Vetchého!"
    Rozhovory25. 11. 2011
    Oldřich Kaiser: "Nejvíc jsem si užil auto a bití pana Vetchého!"

    Jeden z nejlepších herců své generace. Dvakrát byl nominován na Českého lva a to za výkony ve filmech Obsluhoval jsem anglického krále a Pouta. Nyní je v kinech k vidění jako lesník Mazura v thrilleru VENDETA.