Tržby v českých kinech: Vražedné luky zatočily s Křídly Vánoc i Thorem

Tržby v českých kinech: Vražedné luky zatočily s Křídly Vánoc i Thorem
Pokračování Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) kralovalo o premiérovém víkendu tuzemským tržbám. Jak to s Katniss (Jennifer Lawrence) po vyhraných hrách je a bude dál? Tak na tuto otázku přišlo do kin hledat odpověď přes 54 tisíc diváků. V pokladnách nechali přes 7 milionů korun. Slibný start. Tedy, před prvním adventním víkendem...
Vica Kerekes
V Křídlech Vánoc si zahrála Vica Kerekes. Aktuálně 3. místo žebříčku tuzemských tržeb. | če
Na druhé příčce se oproti minulému víkendu nic nezměnilo, stále ji ovládají Křídla Vánoc Karin Babinské. Na melodrama se přišlo tento víkend podívat 34.5 tisíc fanoušků tuzemského filmu. Za snímek zaplatili necelých 5 milionů korun. Krajčo a spol. tak brzy zaznamenají 100 tisícího diváka. Poměrně nečekaně dobrý výsledek.
Chris Hemsworth
Bude z Chrise syn Martina Riggse?
Z prvního na třetí místo spadl nejnovější Thor. Pokles o 53% přináší následující víkendová čísla: 19.880 diváků, 3 miliony korun na tržbách. Prozatím za 3 víkendy vidělo komiksového hrdinu přes 150 tisíc fanoušků žánru, v pokladnách nechali 24 milionů korun.
Ondřej Vetchý
Ondřej Vetchý hraje opět výborně, tentokrát v Příběhu kmotra.
S poklesem diváckého zájmu se musí popasovat též Příběh kmotra. Pátý víkend vidělo drama pojednávající o propojení tuzemského byznysu, policie a politiky 11.877 diváků, za snímek utratili 1.7 milionu korun. Celková čísla za 5 víkendů jsou nicméně velmi dobrá: 253 tisíc diváků a 35 milionů korun na tržbách. Teď už jen, aby se objevil producent s motivací natočit střílečku o Radovanu Krejčířovi... Úspěch zaručen.
Tom Hanks
Kapitán Phillips
Až na pátém místě se ocitla novinka minulého čtvrtku, dramatická rekonstrukce Kapitán Phillips od režisérského mistra Paula Greengrasse. Únos obchodní lodi somálskými piráty si přišlo "vychutnat" 10.460 diváků, v pokladnách nechali 1.4 milionu korun. Tom Hanks (kapitán přepadené lodi) hraje na jedničku, k tomu jsou tu nebezpečně vyhlížející Somálci. Atmosféra, při které tuhne krev v žilách. Ke spokojenosti chybí už "jen" vyšší zájem diváků...
Bella Mia
Petr Forman a Zuzana Norisová ve snímku Bella Mia. Po víkendu na 17. místě žebříčku tuzemských tržeb.
Až na 17. místě skončila novinka Martina Duby, drama Bella Mia (2013). Snímek pojednávající o útěku stáda krav zhlédlo pouhých 1.231 diváků, do pokladen přispěli 161 tisíci korunami. A to se snímkem vrací do žánru celovečerního filmu Zuzana Norisová, spoluscenáristou byl Marek Epstein... Šlo v případě tvůrců o nedostatečně propagovaný film a divácky neatraktivní téma?
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin naleznete ZDE.