Iron Man ovládl svět s razancí, která útočí i na úspěch megahitu Avengers

Iron Man ovládl svět s razancí, která útočí i na úspěch megahitu Avengers
Iron Man 3 a úspěšnost v českých kinech: za 9 týdnů snímek utržil téměř 38 milionů korun, shlédlo jej 260 tisíc diváků.
Iron Man 3 (2013) Shanea Blacka se nehraje ani dva týdny a už má na konce celosvětově 700 milionů dolarů. To je naprosto neuvěřitelný start a pokud nepůjde jen o počáteční nadšení (což se marvelovkám nestává), dá se očekávat, že třetí díl oblíbeného železňáka hravě pokoří nejen jednu, ale dost možná i dvě miliardy. Co to v praxi znamená? Trochu se mění pravidla...
V prvé řadě si Marvel bez zadýchání připisuje pozici nejsilnějšího amerického filmového studia současnosti. Ano, má značně omezený záběr a filmů ročně příliš netočí, ale poměr cena versus výkon je výborný a co víc, hraje se výhradně v zelených číslech. Jak ukazuje razantní nástup Iron Mana 3, fanoušků přibývá, takže do budoucna nehrozí pád tohohle nového giganta. Kinaři ho milují, diváci také. Tohle filmový průmysl potřeboval jako sůl.
iron-man-ovladl-svet-s-razanci-ktera-utoci-i-na-avengers
A už nikdo nemůže tvrdit, že nemají diváci zájem o to chodit na nové fláky do kin. Jen se změnila doba a místo celebrit táhnou prověřené značky.
To se do budoucna pravděpodobně promítne do výše honorářů všech herců a hereček, pokud půjde o natáčení filmu mimo nějakou úspěšnou sérii.
Je samozřejmě otázkou, kdy začnou být v Marvelu laxní, doplní své portfolio o laciná videobéčka a... no znáte to, zkrátka se přestane hrát na kvalitu a vyhraje ziskuchtivá kvantita. Doufejme, že se tak ještě dlouho nestane.