Tržby: Diváci berou útokem americká kina!

Tržby: Diváci berou útokem americká kina!
Project X | Warner Bros.
Oddechovka podle knižní předlohy Dr. Seusse (u nás stále nikomu tohle jméno moc neříká, nicméně vzpomeňte na Grinche / 2000 a Kocoura / 2003) vydělala za svůj premiérový víkend neskutečných 70 milionů dolarů! Pokud filmu nedojde dech, což se animákům nestává, bude Lorax (2012 / i přes průměrné recenze) jeden z největších CGI hitů posledních let. O něco méně spokojenější mohou být tvůrci Projectu X (2012). Todd Phillips, autor Pařeb ve Vegas (2009) a v Bangkoku (2011) se rozhodl využít hlad po divokých akcích a z produkčního křesla pohlídal projekt jedné teenagerovské akce, která se zvrhne (a na které všichni mají kamery, aby to působilo autenticky).
Oliver Cooper, Jonathan Daniel Brown, Thomas Mann
Project X | Warner Bros.
Film to bohužel v recenzích dost schytal a po slušném 20ti milionovém startu se dá očekávat rychlý odliv diváků a ústup ze žebříčku. Škoda.
Válečné Act of Valor (2012) se odsunulo na třetí pozici. Tentokrát je to za 13 milionů s celovým výdělkem 44 milionů. Na čtyřce znovu Nepřítel pod ochranou (2012), který vykazuje nečekanou výdrž (aktuálně 108 milionů na domácích tržbách). Páté drama Good Deeds (2012)Tylera Perryho , jehož rychlý ústup naznačuje, že už ani černošské publikum tohohle nenápaditého autora nespasí. Na šestém místě Cesta na tajuplný ostrov 2 (2012), která již celosvětově zdolala čtvrt miliardy. Trojka nás stoprocentně nemine .
Rachel McAdams, Channing Tatum
Navždy spolu | Screen Gems
Romantické drama Navždy spolu (2012) pořád láká zamilované páry. Tentokrát sedmá pozice a celkové domácí tržby 111 milionů. (Což je na žánr výborný výsledek, dvakrát tolik, když přihlédneme k 30ti milionovému rozpočtu.) Osmá komedie Tohle je válka! (2012) na domácí půdě komerčně i kriticky zklamala, ztráty ale dohání ve světě. Na devítce vysmívaný Ghost Rider 2 (2012) a na desítce Rková komedie „nikoho nezajímám“ Wanderlust (2012), pro níž bude druhý týden v TOP10 pravděpodobně i posledním.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.